Zbog dugovanja prema svojem prošlosezonskom igraču Robertu Trohi, s kojim se do danas nije uspjela dogovoriti oko načina otplate duga, dok joj je isto pošlo za rukom u slučajevima dugovanja Vedranu Vukušiću, Lukši Andriću i Daliboru Bagariću, Cibona u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića kod Zaboka nije mogla igrati s igračima registriranima ovoga ljeta.

 

Pravo nastupa imali su samo igrači registrirani prošlih sezona, što je u praksi značilo da je hrvatski prvak ovu utakmicu morao igrati sa samo četiri seniora – Marinom Rozićem, Leonom Radoševićem, Tomislavom Zubčićem i Goranom Vrbancom. Ostatak sastava popunili su igrači juniorske momčadi, no čak i u takvom izdanju uspjela je Cibona nadvisiti jednog hrvatskog prvoligaša.

 

Cijelim tijekom susreta Cibosi su vodili, mada nijednom s tolikom razlikom da bi se moglo zaključiti da je susret riješen i prije same završnice. Zagustilo je krajem treće četvrtine, kada se domaćin približio na samo 48:50, kao i u 38. minuti, kada je Zabok došao na 60:66 i zaprijetio neizvjesnom završnicom. Ukazao se tada mladi Filip Han i tricom praktički riješio utakmicu.

 

Najefikasniji naši igrači bili su Tomislav Zubčić (24 koša i 12 skokova) te Leon Radošević (22 koša). Treći strijelac momčadi bio je spomenuti Han, koji je uz devet koševa imao i četiri osvojene lopte.

 

Tako će po tko zna koji put zaredom na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića igrati ona četiri kluba koja Hrvatsku predstavljaju i u Jadranskoj ligi. To će dakle uz Cibonu biti njeni gradski rivali Cedevita i Zagreb CO te Zadar. Mjesto i točan termin održavanja završnog turnira Krešinog kupa HKS će vrlo skoro obznaniti.

 

Zabok – Cibona 65:74 (14:20, 12:14, 22:21, 17:19)

Športska dvorana u Bedekovčini.
Zabok: Pešut, Rogić 2, Krajačić, Lež 9, Peklarić 8, Smajlagić 2, Črnjević, Perinčić 16, Stojković 2, Brnas 8, Kraljević 18.
Cibona: Han 9, Rozić 6, Vrbanc 7, Bogdanović, Zubčić 24, Proleta 2, Radošević 22, Bogut, Arapović, Krstanović 4, Gajić.