zubcic-parrtzan

Cibosi nastavljaju u žestokom ritmu. Osamnaesto kolo regionalne lige donosi novi susjedski dvoboj, Vukovi su domaćini Zagrebu CO u nedjelju u 17 sati. Mravi su u srijedu odigrali zaostalu utakmicu 14. kola, u Kragujevcu su poraženi kod Radničkog u produžetku 97:92, tako da će ovaj dvoboj vidjeti kao priliku da se vrate na pozitivan kolosijek.

 

Spomenimo da je Cibona prvi puta u povijesti službeno bila gost u Draženovu domu kada je u petom kolu pobijedila Zagreb 87:77 (34:43) u utakmici koja je nosila puno više od dva boda u regionalnoj ligi. U prvom poluvremenu Zagreb je bio koncentriran, imao je odličnog centra Marija Kasuna (deset koševa, 12 skokova, osam napadačkih) i discipliniranu igru koja mu je donijela dvije veće serije 16-4 i 9-1. No plus devet s velikog odmora nije im bilo dovoljno.

 

Ciboni je prvo vodstvo u drugom poluvremenu, koje više nisu ispuštali, donio Tomislav Zubčić (52:53 u 27. minuti). Nakon blijedog prvog dijela (četiri minute i tri osobne), u nastavku se budi uz 8-0 seriju kojom je Cibona došla na +7 (52:59). Osim u napadu, dva odlična poteza Zubčić je izveo u obrani te isprovocirao osobne pogreške u napadu Luke Žorića. Tu četvrtinu Cibona je dobila 28:16; Zubčić je ubacio 11, Radošević osam, a Bogdanović sedam koševa. Zagreb je kasnije dva puta došao na -1 (posljednji put 67:68 u 34. minuti), ali nije imao snage za preokret.

 

Drugo poluvrijeme pamtit ćemo i po raritetnom podatku da Zdravko Radulović, tada trener Cibone, nije napravio niti jednu izmjenu.

 

Uz pomoć Giričeka te novog pojačanja Amerikanca Everetta, Cibosi će u nedjelju pokušati produžiti pobjednički niz na četiri utakmice. Glavni će im zadatak biti zaustaviti odličnog Krunu Simona, koji u posljednje vrijeme igra u vrhunskoj formi, te centarski dvojac Kasun – Žorić.

 

18. kolo NLB lige

Hemofarm – Cedevita 76:81

Budućnost – Široki

Partizan – Union Olimpija

Cibona – Zagreb CO

Krka – ČEZ Nymburk

Zadar – Crvena zvezda

Igokea – Radnički

 

Autorica: Sonja Mihajlović