KK Cibona – KK Bosco 99-73

(20-15, 30-14, 26-16, 23-25)

U sklopu 29. kola FAVBET Premijer lige, Cibona je upisala uvjerljivu pobjedu protiv Bosca rezultatom 99-73. Bila je to utakmica koju je Bosco dobro otvorio, u prvoj četvrtini imali su i prednost, ali kvaliteta Cibone u nastavku je ipak došla do izražaja.

Dino Repeša, trener KK Cibona, utakmicu otvorio sa standardnom petorkom Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Ivan Majcunić, Aleksandar Aranitović, Filip Bundović. S druge strane, trener KK Bosco, Luka Jovanović na parket je poslao petorku Bruno Bubalo, Marat Kos, Nikola Ivanković, Matej Akrap, Ante Krapić.

Odlično je utakmicu otvorio Bosco, punih devet minuta prve četvrtine proveli su u vodstvu, onda je Cibona izjednačila rezultat na 15-15, a do kraja i preokrenula za +5 (20-15). Bila je to serija Vukova 7-0 koja se nastavila početkom druge četvrtine sve do velikih 18-0 za 31-15 i +16. Šest minuta prije kraja prvog poluvremena, Bosco je uspio upisati svoje prve poene u četvrtini i konsolidirati redove, pa održati zaostatak na 15-ak poena minusa. Ipak, posljednja minuta četvrtine bila je preslika one iz prve četvrtine, Cibona je serijom ovaj put 6-0 došla do +21 (50-29) uoči velikog odmora. 

U trećoj četvrtini, Cibona je nastavila graditi svoju prednost prema 30 razlike, kada Dino Repeša odlučuje zamijeniti kompletnu petorku i na parket šalje uz Bornu Katanovića još Kujundžića, Jakića, Krizmanića i Ferderbera. Petorka je to koja je do kraja četvrtine uspješno sačuvala stečenu prednost i u posljednjih deset minuta ušla s 76-45. Ista petorka nastavila je utakmicu i u posljednjoj dionici, gledali smo nešto izjednačeniju košarku, na obje strane bili su mladi košarkaši te smo mogli vidjeti nekoliko vrlo lijepih i atraktivnih poteza. 

‘Čestitam ekipi Cibone na pobjedi, dobro smo ušli u utakmicu, ispoštovali smo što smo se dogovorili u svlačionici, ali to je trajalo sedam, osam minuta prve četvrtine. Kasnije je do izražaja došla individualna kvaliteta Cibone gdje nismo mogli parirati. Idemo dalje, dobra je ovo sezona za naše mlade igrače jer oni tu rastu, i znači im puno da igraju protiv najjačih.’ – rekao je Luka Jovanović, trener KK Bosco.

‘U prvoj četvrtini smo se dobro držali, bili smo u nekom egalu, poslije smo se raspali u obrani, oni su zabili ključne šuteve. U drugom poluvremenu smo krenuli i s mlađim igračima, na kraju je na parketu bilo više i kadeta nego juniora i seniora, što je dobro kada je u pitanju razvijanje nas mlađih. Sve u svemu, dobra utakmica za nas mlađe, ali kao ekipa moramo bolja.’ – rekao je Marin Cvitković, igrač KK Bosco.

‘Drago mi je da smo nastavili seriju pobjeda u domaćem prvenstvu, nismo otvorili utakmicu na pravi način u vidu nedostatka energije i koncentracije. Na kraju je to nakon timeouta i izmjena bilo puno bolje tako da smo mirno priveli utakmicu kraju. Ozljeda Radovčića samo je slijed događaja, znalo se da dečki ne mogu izdržati toliko dugo bez ozljeda, samo se nadam da nije ništa ozbiljno.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona.

‘Nakon nešto lošijeg starta, došli smo na pristojnu razliku pa smo drugi dio utakmice mogli igrati s nama mlađima. Dobro smo to zaključili, upisali smo pobjedu i idemo dalje, a Boscu čestitke na dobroj utakmici’ – rekao je Borna Katanović, igrač KK Cibona.