Cibona će protiv Dubrovnika tražiti prekid negativnog niza u domaćem prvenstvu nakon poraza od Alkara i Zaboka.

Košarkaši Cibone nakon pobjede u Splitu ostvarene u sklopu 24. kola AdmiralBet ABA Lige, sada se okreću 26. kolu domaćeg prvenstva gdje ih očekuje susret protiv Dubrovnika. Bit će to jedna zahtjevna utakmica za Vukove jer dolazi niti 48 sati nakon Splita, i upravo je trener Repeša fokus s utakmice stavio na zdravlje igrača.

‘Ne znam iskreno što očekivati, dolazimo praktički bez treninga direktno s puta. Pokušati ćemo pripremiti neke stvari, odigrati maksimalno ozbiljno i doći do pobjede. Najbitnije za nas je da se nitko ne ozljedi u toj utakmici, jer smo i ovako skraćeni u rotaciji, a očekuje nas period igranja utakmica svaka dva, tri dana.’ – rekao je Dino Repeša.

Ekipa Dubrovnika je u pozitivnom nizu, u posljednje četiri utakmice upisali su tri pobjede te jedan poraz. U prvom međusobnom susretu ove sezone Cibona je slavila u Gospinom polju rezultatom 77-84, dok je drugi susret održan u Draženovom domu završio još uvjerljivije na strani Vukova rezultatom 83-55.

‘Ekipa Dubrovnika jako je dobra na bekovskim pozicijama gdje igraju Dubelj i Vujičić, tu je i Levi koji igra jako dobru sezonu, a sada su se pojačali i s Kalajžićem. Na nama je da pokušamo zaboraviti što smo napravili prije dva dana u Splitu, i okrenemo se ovoj utakmici. Ne smije si dozvoliti novi poraz u domaćem prvenstvu nakon Alkara i Zaboka, pa da dozvolimo da nas netko drugi sustigne na tablici. Na nama je da krenemo u novi tjedan s pobjedom.’ – rekao je kapetan, Krešimir Radovčić.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 24. ožujka s početkom u 20:30 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović. Ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni dvorane uoči početka.