KK Cibona – GKK Šibenka 109-71 (16-12, 26-18, 33-19, 34-22)

U sklopu 11. kola Jedinstvene kadetske lige, Cibona je u Draženovom domu slavila protiv Šibenke s uvjerljivim rezultatom 109-71. Bila je to jednosmjerna utakmica nakon nešto izjednačenijih prvih deset minuta, gdje je Cibona u nastavku ubacila u brzinu više te sigurno došla do svoje nove pobjede.

Trener Cibone, Luka Kralj, utakmicu je otvorio s petorkom Bruno Bubalo, Lovro Šimundža, Jere Jakić, Matija Bačani, Matej Crnogorac. S druge strane, trener Šibenke, Anđelko Matov, odlučio se za petorku Jure Zeljak, Lovre Tanfara, Andrija Slavica, Toni Štampalija, Gabrijel Menđušić. 

Cibona je utakmicu otvorila bolje od gostiju, Crnogorac, Bačani i Bubalo donijeli su Ciboni prednost 8-1, a gosti tek nakon tri minute dolaze do prvih poena iz igre. Prednost domaćina varirala je do kraja četvrtine od tri do šest poena koja je zaključena s rezultatom 16-12. Ključan dio prvog poluvremena bilo je otvaranje druge četvrtine, Cibona podiže ritam i serijom 17-4 vrlo brzo odlazi na velikih +17 (33-16). Gosti su se do velikog odmora uspjeli konsolidirati, zaustaviti pad, ali i smanjiti zaostatak na 12 poena (42-30).  

Drugo poluvrijeme u potpunosti je bilo u znaku Cibone, bili su rastrčani, razigrani, i gosti iz Šibenika jednostavno nisu imali odgovor. Cibona je postigla čak 67 poena, primila 41 i na kraju s ukupnih +38 upisala svoju jedanaestu pobjedu u prvenstvu.

‘Još jedna pobjeda, čestitam igračima, a pogotovo na drugom poluvremenu koje je bilo jako dobro. Svi su dobili i lijepu minutažu, priliku i drago mi je da su to iskoristili. Bilo je odličnih poreza, bilo je uživanja u igri tako da zaslužuju i dalje držati tu prvu poziciju u prvenstvu. Želim im da se kroz ove dane praznika malo i odmore, i nastave dobro raditi. Još jednom sve čestitke, želim i ekipi Šibenke da završe sezonu na što bolji način, a mi se okrećemo dalje radu i utakmicama.’ – rekao je trener KK Cibona, Luka Kralj po završetku susreta.