KK Cibona – KK Split 101-66

(25-21, 22-18, 37-10, 17-17)

Nakon što su kadeti nešto ranije tijekom dana nastavili svoj niz bez poraza, pretkadeti su pobjedom protiv Splita rezultatom 101-66 zaokružili odličan dan mlađih kategorija. Bila je to utakmica slična onoj kadeta, nešto izjednačenije prvo poluvrijeme, ali onda drugo gotovo bez greške.

Trener Roko Anzulović na parket je poslao petorku Ivan Zadković, Ante Garac, Josip Mustapić, Vito Šaravanja, Matej Anić-Ćurko. S druge strane, trenerica Splita, Vedrana Grgin, odlučila se za petorku Pjero Bodulić, Vito Palavra, Petar Vukušić, Karlo Blažević, Mirko Šipić.

Cibona je utakmicu otvorila dvjema tricama Mustapića i Zadkovića (6-0), dva posjeda prednosti držali su u prvom dijelu četvrtine (12-8), a potom s 11-6 dolazi i do najvećih +9 (23-14) u prvoj četvrtini. Ipak, Splićani su odgovorili s 2-7 i četvrtinu zaključili s prihvatljivih četiri poena zaostatka (25-21).

Otvaranje druge četvrtine pripalo je gostima iz Splita, nakon pet minuta igre dolaze i do prve prednosti na utakmici (33-34). Ipak, Cibona podiže ritam, uzvraća serijom 14-5 te na poluvrijeme odlazi zadovoljna sa +8 (47-39).

Drugo poluvrijeme bila je gotovo pa preslika drugog poluvremena kadeta protiv Šibenke u kojoj je ekipa Luke Kralja ubacila čak 67 poena, ekipe Roka Anzulovića odradila je maestralnu treću četvrtinu, primili su tek deset poena, a ubacili njih čak 37. Pitanje pobjednika bilo je riješeno, a u posljednjih deset minuta ulazi se rezultatom 84-49. Cibona je posljednju dionicu odradila rutinski te upisala svoju novu pobjedu s visokih +35 (101-66).

‘Mojim dečkima sve čestitke, prije svega na drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme bilo je klasično trenerovo ispijanje krvi na slamku, ali onda u drugom poluvremenu, s ispravnijim pristupom, i kvalitetom i željom, došli smo do pobjede. Ono što mi je drago, ovo je prvi turnir da smo došli na njega zdravi, i da s njega odlazimo zdravi. Imamo sad pauzu mjesec i pol dana do idućeg turnira, iskoristit ćemo taj period za treninge. Čestitam još jednom mojim dečkima, hvala i Splitu na poštenoj utakmici, a mi se okrećemo daljnjem radu.’ – rekao je Roko Anzulović po završetku.