KK Cibona vs. KK Cedevita Junior 96-84

(27-22, 20-19, 32-26, 17-17)

Pretkadeti Cibone slavili su u derbiju u sklopu 8. kola Jedinstvene pretkadetske lige protiv Cedevite Junior rezultatom 96-84, čime su preuzeli čelnu poziciju. Bio je to izjednačen susret kroz prvo poluvrijeme, dok je ključno bilo otvaranje drugog poluvremena kada Cibona serijom 14-4 odlazi na velikih +16, te čuva prednost do kraja.

Trener Cibone, Roko Anzulović, na parket je poslao petorku Ivan Zadković, Ante Garac, Josip Mustapić, Vito Šaravanja, Matej Anić-Ćurko. S druge strane, trener Cedevite Junior, Dejan Jovović, odgovorio je petorkom Roko Popović, Gabriel Peris Dvojković, Šime Vlaić, Roni Seba, Vilim Žugec.

U utakmicu su obje ekipe ušle izjednačeno, s velikom željom za ostvariti pobjedu u derbiju, i susretu trenutno dvije najbolje momčadi lige. U prvoj četvrtini nakon početnih 8-9, valja istaknuti seriju Cibone 11-2 kojom ekipa Roka Anzulovića stječe nešto osjetniju prednost 19-11, ali ubrzo je Cedevita uzvratila s 1-9 za izjednačenje. Do kraja prve četvrtine, Cibona je uspjela vratiti prednost od minimalno dva posjeda pa semafor nakon prvih deset minuta pokazuje 27-22.

U drugoj četvrtini, nakon pet minuta igre, Cibona je došla i do tada najvećih +9 (39-30) na susretu, ali opet ne uspijeva zadržati stečenu prednost. Cedevita je odgovorila sa 0-6 i vratila se na prihvatljiv zaostatak (39-36), a onda i dvije minute prije poluvremena imala priliku za potpuni preokret. Cibona je uspjela obraniti napade narančastih i na poluvrijeme otići s 47-41.

Otvaranje drugog poluvremena bio je ključan dio utakmice, u tri minute Cibona je napravila seriju 14-4 čime odlazi na velikih +16 (61-45). Iako je Cedevita u nekoliko navrata dolazila ispod deset poena zaostatka, ovaj put za razliku od prvog poluvremena, ekipa Roka Anzulovića uspješno brani prednost pa se u posljednjih deset minuta ulazi sa 79-67. Posljednja četvrtina bila je tek odrađivanje posla, iako prednost nije dovoljna da bi se nešto takvo moglo napisati, igra je zato bila na visokom nivou te pobjeda u niti jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

‘Čestitke dečkima na stvarno lijepoj pobjedi. Bili su baš pravi, s karakterom od prve do zadnje minute i rekao sam im da samo na takav način se može dobiti Cedevitu koja ove sezone do danas nije imala poraz, i zbog toga sam ponosan na njih. Lijep poticaj za dalje, da vide kako svaki rad dolazi na naplatu, ali na kraju dana to je samo jedna utakmica, a  sutra nas već očekuje Split. Ja im još jednom čestitam, hvala i Cedeviti na poštenoj i muškoj utakmici, idemo dalje i nadamo se nastavku dobrih rezultata te još većem napretku iz utakmice u utakmicu.’ – rekao je Roko Anzulović po završetku.

Pred pretkadetima je već u nedjelju, 24. ožujka susret protiv Splita koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao dvije pobjede i pet poraza. Potom slijedi nešto duža pauza uoči posljednje dvije utakmice regularnog dijela protiv Bosca i Dubrovnika.