U sklopu 23. kola FAVBET Premijer lige, u subotu, 9. ožujka, Cibona otvara zadnji krug u gostima kod Alkara iz Sinja

Cibonu posljednji, treći krug, Favbet Premijer lige otvara utakmicom u Sinju, a protivnik je Alkar. U prethodna dva međusobna susreta ove sezone Cibona je upisala dvije pobjede, ali to ne mijenja činjenicu da je pred Vukovima zahtjevna utakmica.

Alkar je doveo dva nova igrača koji bi se mogli pokazati kao dobra pojačanja, a to su Srđan Brocić i amerikanac Noah Gurley. Ono što momčadi Dine Repeše nikako ne ide u korist je gust raspored, jer već dan kasnije putuje se u Beograd gdje ih očekuje važan susret protiv Mege

‘Raspored u trećem krugu je gust, nemamo previše vremena za pripreme što se tiče našeg sljedećeg protivnika. Međutim, moramo to odraditi, neće biti sigurno kao prethodna dva susreta gdje smo dosta lagano upisali pobjede, posebno iz razloga što su se pojačali. Doveli su novog Amerikanca Gurleyja koji je igrao kvalitetnu belgijsku ligu, dok se Brocić vraća iz Prve muške lige. Bit će to skroz drugačija utakmica, uz Aloka, Andersona i Vučića to je već ozbiljna ekipa koju sigurno ne smijemo podcijeniti, posebno jer se igra u Sinju gdje znamo da je atmosfera uvijek vatrena.’ – rekao je Dino Repeša u najavi.     

Cibona je u dosadašnjem dijelu sezone upisala 18 pobjeda te samo četiri poraza. Sva četiri poraza došla su kod kuće, Vukovi su jedina ekipa u prvenstvu Hrvatske koja još ne zna za poraz u gostima, i sigurno će probati nastaviti niz i u Sinju.

‘Sigurno nas očekuje jedna teška utakmica u Sinju. Doveli su dva pojačanja za nastavak prvenstva. To su sigurno kvalitetni igrači koji će se dobro pripremiti za utakmicu, posebno jer znaju da smo mi u skraćenoj rotaciji. Znamo da će tamo biti puna dvorana tako da očekujemo dobru utakmicu i atmosferu, mi smo se dobro pripremi isto i idemo dolje upisati novu pobjedu.’ – rekao je Aleksandar Aranitović. 

Utakmica je na rasporedu u subotu, 9. ožujka, s početkom u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Ivica Glavan-Ićo u Sinju, uz prijenos na YouTube kanalu HKS TV-a.