KK Cibona – GKK Šibenka 107-77

(34-13, 24-23, 26-29, 23-12)

U sklopu 6. kola Prvenstva Hrvatske za pretkadete Cibona je u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostila ekipu Šibenke te slavila rezultatom 107-77. Bila je to jednosmjera utakmica od samog početka gdje je Cibona već nakon prvih deset minuta stekla velikih +21, što je uspješno čuvala do kraja susreta.

Trener KK Cibona, Roko Anzulović, na parket je poslao petorku Ivan Zadković, Ante Garac, Vito Kovačević, Josip Mustapić i Matej Anić-Ćurko. S druge strane, trener gostujuće ekipe, Branko Klisović odlučio se krenuti u utakmicu s petorkom Marul Zlatoper, Tin Jurić, Vito Šarin, Rafael Grubišić i Ivano Jelovčić.

Cibona je puno bolje reagirala na samom otvaranju od gostiju te već nakon tri minute igre stekla dvoznamenkastih +12. Do svojih prvih poena na susretu Šibenka je došla nakon tri minute igre i činilo se kako je trener Klisović uspio razdrmati svoju ekipu. U sljedeće četiri minute gledali smo ravnopravnu Šibenku (23-12), ali Cibona potom do kraja opet iskorištava pad u igri suparnika i serijom 11-1 dolazi do velikih +21 nakon prvih deset minuta (34-13). Bio je to ključan period utakmice koji je na kraju i odlučio pobjednika.

U drugoj četvrtini Šibenka je pronašla svoj ritam u napadačkom dijelu, ali je i Cibona nastavila dobru igru pa se razlika održala, na veliki odmor otišlo se s 58-36 za Cibonu. U trećoj četvrtini obje ekipe preslikale su dobru igru iz druge četvrtine, a u posljednjih deset minuta utakmice ulazi se 84-65 za Cibonu na semaforu. Posljednjih deset minuta bilo je tek odrađivanje posla, a susret je završen s konačnih 107-77.

‘Prije svega čestitke ekipi Cibone, znali smo da će biti teška utakmica. Ono što sam tražio prije početka od svoje ekipe je da pokušamo držati što više egal, ali baš to što sam tražio nismo uspjeli. Već na početku utakmice Cibona je napravila 20 razlike, kasnije nam je bilo teško vratiti se u utakmicu iako smo pokušavali i dolazili na 15-ak razlike, ali napravili smo jednostavno previše pogrešaka. Trebamo raditi dalje, moramo dignuti glave gore, ovo nam je dobra škola, i još jednom čestitam Ciboni.’ – rekao je Branko Klisović, trener Šibenke po završetku utakmice. 

‘Čestitke dečkima na uvjerljivoj pobjedi, dobro smo otvorili utakmicu što energijom, što obranom, a što kroz odluke i kemiju te da nije bilo ozljede Kovačevića, prvo poluvrijeme bi bilo za stvarno visoku ocjenu. Početak treće četvrtine imali smo mali nedostatak koncentracije, ali uspjeli smo to smanjiti na dvije, tri minute i vratiti se nakon toga u mirnije vode. Uspjeli smo odmoriti i neke igrače za sutrašnju utakmicu, čeka nas derbi protiv Zadra gdje moramo biti i bolji nego danas. Od prve minute pametno, karakterno pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno. Šibenki čestitam na fer i korektnoj utakmici, i još jednom sve pohvale za moje dečke.’ – rekao je Roko Anzulović, trener KK Cibona.

U nedjelju je pred Šibenkom susret protiv Novog Zagreba s početkom u 15:30 sati, dok će Cibona odmjeriti snage sa Zadrom u ranijem terminu u 13:00.