KK Cibona – KK Vrijednosnice Osijek 73-65

(23-17, 10-15, 20-20, 20-13)

Kadeti Cibone upisali su svoju osmu pobjedu u sklopu 8. kola Jedinstvene kadetske lige, ovaj put su bili bolji od Vrijednosnica Osijek rezultatom 73-65. Bio je to jedan vrlo neizvjestan susret u kojem su gosti pružili jako dobar otpor te držali favorita u egalu do samog kraja.

Luka Kralj danas nije mogao računati na Bornu Katanovića i Martina Salamunića, pa je tako na parket poslao petorku Bruno Bubalo, Lovro Šimundža, Jere Jakić, Matija Bačani i Matej Crnogorac. S druge strane, trener Vrijednosnica Osijek, Marko Mandić odlučio se za petorku Luka Mastanjević, Marko Milinković, Luka Rejo, Luka Šipka, Mata Vidaković.

Cibona je utakmicu otvorila nešto sporije od očekivanog, ali prednost je iz posjeda u posjed rasla, rezultati 7-2, 14-7 i 23-14 to jasno pokazuju. Krajem četvrtine, gosti iz Osijeka tricom Marijanovića uspjeli su smanjiti zaostatak na prihvatljivijih minus šest (23-17). U drugoj četvrtini vidjeli smo osjetan pad Cibone u napadačkom dijelu igre, u deset minuta postignuto je tek deset poena i trener Kralj nikako nije mogao biti zadovoljan prikazanim na parketu. Vrijednosnice su zadržale svoju igru iz prve četvrtine te su uoči velikog odmora vratili utakmicu u potpuni egal rezultatom 33-32.

Na otvaranju drugog poluvremena, problemi za Cibonu se nastavljaju, a Vrijednosnice Osijek dolaze do prve prednosti na utakmici. Prvo je Lovro Mihić realizirao polaganje, potom Jere jakić gubi loptu koju uzima Mata Vidaković i zakucavanjem postavlja 33-36. Od tog trenutka, ekipa Vrijednosnica Osijek pokazala je da se ima čemu nadati u ovom susretu, gledali smo vrlo izjednačen nastavak i stalne izmjene rezultata.

U posljednjih deset minuta ušlo se s prednošću Cibone 53-52, a upravo ekipa Luke Kralja otvara posljednju dionicu s čak četiri trice, ali ni to goste iz Osijeka nije slomilo (65-60). Dvije minute prije kraja, Osijek dolazi na samo dva poena zaostatka (67-65), ali to je bilo sve. Cibona je utakmicu zaključila serijom 6-0 i tako upisala novu pobjedu u prvenstvu rezultatom 73-65.

‘Čestitam svojim dečkima na odličnoj utakmici, bili smo unutra do posljednje minute. Prelomile su na kraju dvije trice Cibone koja je otišla šest, sedam razlike i tu je bio kraj. Međutim, idemo dalje, očekuje nas u subotu utakmica protiv Kvarnera gdje se nadam da ćemo ponoviti ovakvu igru i pobijediti.’ – rekao je trener KK Vrijednosnice Osijek, Marko Mandić.

‘Upisali smo još jednu pobjedu, čestitam svojim igračima, ali i ekipi Vrijednosnica Osijek na odličnoj utakmici, jako čvrstoj utakmici gdje je jedna lopta odlučivala i gdje smo imali nekoliko izmjena vodstva. Mi nastavljamo dalje već u nedjelju, a ekipi iz Osijeka želim sve najbolje u nastavku sezone.’ – osvrnuo se Luka Kralj, trener KK Cibona po završetku.

KK Cibona – Bruno Bubalo (10), Lovro Šimundža (16), Jere Jakić (26), Matija Bačani (11), Matej Crnogorac (8), Mislav Graovac, Luka Grubić, Ante Garac, Dominik Marčetić, Šimun Stipić (2)

KK Vrijednosnice Osijek – Luka Mastanjević, Marko Milinković, Luka Rejo (2), Luka Šipka (25), Mata Vidaković (24), Josip Pleša, Lovro Mihić (7), Ivan Oreč, Fran Marijanović (5), Matej Radoš, Frano Pranjić (2), Luka Barač