U sklopu 7. kola Jedinstvene kadetske lige, Cibona je došla do još jedne uvjerljive pobjede, ovaj put protiv Splita.

Kadeti Cibone upisali su svoju sedmu pobjedu u prvenstvu Hrvatske pobjedom na Gripama protiv Splita 74-82. Bila je to utakmica u kojoj je Cibona riješila pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu, na odmor se otišlo s 26-46, a drugo poluvrijeme bilo je tek odrađivanje posla.

Trener Cibone, Luka Kralj, odlučio se na parket poslati petorku Jere jakić, Matija Bačani, Borna Katanović, Martin Salamunić i Matej Crnogorac. S druge strane, trener Splita, Luka Škeva, odlučio se za petorku Josip Milavić, Roko Jemo, Matej Jukić, Tomislav Lubina, Grgo Gavran.

Samo otvaranje utakmice, odnosno prvih pet minuta bilo je izjednačeno, Cibona je u drugu polovicu prve četvrtine ušla s prednošću 8-11. Uslijedila je serija Cibona 10-0, Split je ostao bez poena punih pet minuta igre, da bi tek u posljednjem napadu smanjili zaostatak na 10-21.

U drugoj četvrtini Cibona je nastavila graditi svoju prednost pokazujući nadmoć nad protivnikom unatoč izostanku jednog od nosioca ekipe – Brune Bubala. Pet minuta prije velikog odmora, Cibona je došla do prednosti 19-34, da bi do kraja četvrtine istu podebljala na +20 (26-46). 

Treća četvrtina bila je nešto opuštenija od strane Cibone, međutim niti Split nije uspio smanjiti zaostatak pa se u posljednjih deset minuta ušlo s 43-64. U posljednjoj četvrtini Split je zaigrao puno bolje, pokušao se vratiti u utakmicu, ali zaostatak je bio prevelik. Cibona je tako upisala svoju sedmu pobjedu rezultatom 74-82 te ostala neporažena u domaćem prvenstvu.

‘Nova pobjeda, ovaj put protiv Splita, čestitao bih svojim igračima na još jednoj pobjedi. najveći dio utakmice smo bili jako dobri, s dobrom energijom, s dobrom rezultatskom prednošću. Međutim, na kraju smo i mi stali, slabija energija, Split je krenuo u jako agresivnu obranu po cijelom terenu s puno udvajanja. Mi smo donosili lošije odluke gdje smo im dozvolili da spuste dosta razliku, ali nismo dozvolili preokret. Zaslužena naša pobjeda, a ekipi Splita čestitam na ustrajnosti do kraja, pokazali su veliku želju i borbu.’ – rekao je trener Luka Kralj po završetku utakmice.