U sklopu 21. kola AdmiralBet ABA lige u utorak, 5. ožujka, Cibona dočekuje ekipu iz Podgorice, SC Derby

Cibona se nakon duže pauze vraća obvezama u regionalnoj ligi pri pokušaju osiguravanja doigravanja. U Draženovom domu dočekuju pobjednike Crnogorskog kupa SC Derby, ekipu koja trenutno drži zadnje mjesto na putu za doigravanje. Stoga, utakmica nosi veliku važnost za obje ekipe koje se nalaze u gustoj borbi za osam najboljih momčadi regionalne lige. Vukovi u utakmicu ulaze s malo vremena za pripremu i svjesni jačine protivnika, ali spremni “potući se” s cijelom rotacijom da ostvare pobjedu. 

“Odradit ćemo dva treninga nakon Šibenke u pripremi za Derby. To je ekipa koja igra jako dobro, nije slučajno da su osvojili kup Crne Gore protiv Budućnosti. Nanizali su četiri pobjede u regionalnoj ligi, tako da očekujem jednu jako tešku utakmicu. Trener Jakara radi jako dobar posao, dapače mogu reći da igraju još bolje nego prije i sigurno nam neće biti lako. Međutim, vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača uspjeti doći do pobjede.” – izjavio je Repeša.

Vrlo važan faktor je puna rotacija Vukova na koju trener Repeša može računati u regionalnoj ligi. Dok se jedan dio ekipe borio u Šibeniku i ostvario pobjedu, ostatak je trenirao u Zagrebu da spremno dočekaju svoje vrijeme za igru. Motivacije i samopouzdanja u ekipi ne manjka kako tvrdi Tomislav Buljan, jedan od igrača koji ne smije igrati domaću ligu, a spremno čeka nadolazeću utakmicu. 

“Derby je jedna mlada i talentirana ekipa koja pretendira ulasku u doigravanje. S tim da im je jako bitna pobjeda protiv nas, ali uz navijače mislim da imamo dobru priliku da dođemo do pobjede. Pripreme su unatoč manjku vremena protekle jako dobro, dok je jedan dio ekipe igrao protiv Šibenke, mi ostali spremali smo se uz kondicijske trenere tako da nema brige, spremni smo za Derby.” – rekao je Buljan.

Utakmica se igra u utorak, 5. ožujka, s početkom u 19 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović. Ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni dvorane uoči početka. Također, prijenos utakmice možete pratiti putem kanala Arena Sport 2.