Vukovi nastavili svoj pobjednički niz i ušli u finale Kupa Krešimir Ćosić!

Cibona je pobjedom protiv Dubrave rezultatom 67-80 osigurala finale u kojem će u subotu tražiti obranu naslova pobjednika Kupa Krešimir Ćosić. Igrač utakmice, a ujedno i slavljenik koji je danas proslavio svoj 30 rođendan, Filip Bundović, s 21 poenom predvodio je Cibose prema pobjedi. 

Cibona otvara utakmicu polufinala petorkom: Krešimir Radovčić, Ivan Majcunić, Ivan Perasović, Aleksandar Aranitović i Domagoj Vuković. Trener KK Dubrave, Marijan Bagarić, na parket šalje petorku: Karlo Vragović, Dario Kuzmanović, Kenan Karahodžić, Jean-Francois Rajaofera i Andrej Marić.

Utakmica je otvorena jakim i agresivnim ritmom. Dubrava je nakon četiri minute igre već bila u bonusu, a Cibona joj se pridružila dvije minute kasnije. Unatoč kraćem vremenu u kojem je izgledalo da će utakmica biti u egalu, Cibona se odvaja. Vuković rano postiže pet poena u nizu i otvara dobru seriju Cibone. Dubrava brzim kretanjem i kruženjem lopte neko vrijeme prati Vukove, ali brzo se pokazuje da im ne mogu parirati. Četvrtina završava rezultatom 14-22.

Cibona u drugoj četvrtini pokazuje da je ipak kvalitetnija ekipa. Serijom od 0-12 odlaze na prednost od +20. Bundović povezuje dvije trice i zabija devet poena u toj seriji. Vukovi se spuštaju u stav i ne dopuštaju Dubravi da dođu do koša. Dubrava prve poene zabija nakon četiri minute, tricom Rajaofera. Cibona se opušta, a Dubrava nastavlja s brzom igrom i dvjema povezanim tricama na kraju poluvremena smanjuje prednost na devet poena zaostatka. Rezultat na poluvremenu je 34-43.

Cibona u drugo poluvrijeme ulazi serijom 0-6. Seriju prekida Rajaofera tricom. Lijepom akcijom Vukovića koji napada s vrha i asistira Aranitoviću koji utrčava na backdoor, Vukovi nastavljaju u dobrom ritmu. No, Dubrava ne popušta i energičnom igrom i tricama pokušavaju stići Cibonu. Repeša zove timeout dvije minute prije kraja kako bi presjekao dobar niz Dubrave što se pokazalo djelotvorno jer zatvaraju treću četvrtinu s +14, 49-63.

Zadnja četvrtina otvorena je s puno pogrešaka s obje strane, a Dubrava opet rano ulazi u bonus. Rezultatski utakmica odlazi u mirne vode, Cibona odlazi na +20. Igra visokih igrača Cibone na visokoj je razini. Vuković dobrom igrom u postu otvara prostor ostatku ekipe za zabijanje. Cibona pred kraj uvodi mlađe igrače i utakmicu završava rezultatom 67-80.   

‘Čestitke Dubravi na plasmanu u završnicu i na ovoj utakmici, Kup je takav turnir da svatko svakoga može pobijediti. Mi smo odradili dobar posao do sada, okrećemo se odmah utakmici u finalu. Teško je, bit će to treća utakmica u četiri dana, ali mi smo već naviknuti na ovakav ritam, fizio radi odličan posao, imamo dobru pripremu i sutra dolazimo na utakmicu s osmjehom na licu.’ – rekao je Domagoj Vuković po završetku utakmice.

‘Čestitao bih ekipi na ulasku u finale, nije bilo lagano, ali od prve minute pristupili smo maksimalno ozbiljno. Imali smo taj dan odmora za pripremu što je bilo očigledno, ali od početka utakmice nije nas išao šut za tri i to je bio razlog zašto smo na poluvremenu imali samo +9 unatoč dobroj igri. U drugom poluvremenu nastavili smo u istom ritmu, iskoristili smo prednost pod košem i na kraju slavili. Na 40 minuta smo od trofeja, i bilo bi ga šteta sada izgubiti.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona nakon polufinala. 

KK Dubrava: Jean-Francois Rajaofera (16), Karlo Vragović (11), Filip Kalajžić (9), Kenan Karahodžić (9),  Filip Paponja (8), Dario Kuzmanović (6), Andrej Matić (4), Ivan Jurić (2), Niko Rimac (2), Mateo Vidović.

KK Cibona: Filip Bundović (21), Domagoj Vuković (15), Krešimir Radovčić (15), Aleksandar Aranitović (11), Ivan Perasović (10), Ivan Majcunić (6), Filip Ferderber (2), Josip Krizmanić, Zvonimir Kujundžić, Matej Crnogorac.  

 

PHOTO: Ivica Čavka/KK Split