U sklopu 16. kola AdmiralBet ABA lige, u ponedjeljak će Cibona pred ispunjenim tribinama Draženovog doma ugostiti KK Partizan Mozzart Bet.

Košarkaši Cibone će u ponedjeljak, 15. siječnja, ugostiti KK Partizan Mozzart Bet u sklopu 16. kola AdmiralBet ABA lige. Bit će to prvi susret ove sezone da će Košarkaški centar Dražen Petrović biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Dan uoči utakmice, u nedjelju, 14. siječnja, Cibona i Partizan održali su i zajedničku Konferenciju za medije u sklopu Hotela Zonar, a na kojoj su sudjelovali predstavnici oba kluba – Željko Obradović, Dino Repeša, Danilo Anđušić i Krešimir Radovčić

U Zagrebu se očekuje jedan pravi košarkaški klasik, čija povijest seže u dobra stara vremena kada je Cibona bila na svome vrhuncu. No, ni danas ne manjka motivacije među Vukovima, a to su prepoznali i sami navijači. 

‘Definitivno da svi jedva čekamo to podbacivanje i hoćemo vidjeti gdje smo naspram tih euroligaških ekipa. Koliko imam informacije dvorana je ispunjena skoro do posljednjeg mjesta, mislim da je publika prepoznala našu želju, volju i te neke dobre partije koje smo pružili u regionalnoj i domaćoj ligi. Nadam se da će nam biti pravi šesti igrač.’ – bila je uvodna riječ trenera KK Cibona, Dine Repeše.

Iako Partizan u utakmicu ulazi kao favorit, ova momčad Cibone pokazala je veliku borbenost i snagu u utakmicama gdje su ušli kao autsajderi te odnijeli neke velike pobjede koje su označile ovu sezonu. Ovo kolo nosi još jedan veliki izazov i šansu ovoj momčadi da se dokaže i pruži jednu zanimljivu utakmicu za sve obožavatelje košarke, a posebice Cibone, svjestan je toga i Krešimir Radovčić.

‘Što se tiče momčadi Partizana, svi znamo kakva je to ekipa, euroligaška ekipa koja se bori za naslov prvaka Europe, i sigurno je da nas čeka teška utakmica. Mi ćemo napraviti sve i pokušati da dovedemo utakmicu u neizvjesnost i nadamo se svi jednoj lijepoj i zanimljivoj utakmici.’ – rekao je Krešimir.

U prošlom tjednu iza Cibone su dva susreta domaćeg prvenstva, upisan je poraz od Zaboka i pobjeda protiv Bosca. U utakmicu sa rivalima iz Beograda ulazi se bez pretjeranih priprema s obzirom na manjak vremena. No, to ne znači da nije bilo nikakvih priprema što i naglašava trener Repeša.    

‘Priprema za ovu utakmicu bila je kao i za svaku drugu, nismo imali nešto pretjerano vremena. Sa svega dva treninga pokušali smo neke segmente igre, kako kroz obranu tako i kroz napad, pripremiti za sutrašnji meč. Ono što je ključno imamo individualnu odgovornost u obrani jedan na jedan, defenzivnom skoku i defenzivnoj tranziciji da trčimo ispod lopte, da ne dozvolimo ionako već kvalitetnom protivniku puno lakih poena. Naravno, nije sve na nama nešto se pita i protivnika.’ – zaključuje Repeša.

Utakmica se igra u ponedjeljak, 15. siječnja, u 18:00 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a prijenos utakmice je na Arena Sport 1 kanalu.