U sklopu 16. kola AdmiralBet ABA lige KK Partizan Mozzart Bet odnio je pobjedu nakon velikog otpora Cibone u Draženovu domu.

Cibona je poražena u 16. kolu AdmiralBet ABA lige, a bolja je bila momčad Partizana rezultatom 74-87. Domaćini su u rasprodanoj dvorani Dražen Petrović pružili veliki otpor euroligaškoj momčadi Partizana, ali ne dovoljno za bolji rezultat.

Treneri Dino Repeša i Željko Obradović odlučili se su na parket poslati sljedeće petorke. Za Cibonu su krenuli: Aleksandar Aranitović, Matej Bošnjak, Ivan Perasović, Tomislav Buljan i Krešimir Radovčić, a za momčad Partizana: Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović, Mateusz Ponitka, Zack LeDay i Bruno Caboclo.

Cibona je odlično krenula u utakmicu odmah na početku povela koševima Buljana i Perasovića. Nakon tri minute igre rezultat na semaforu bio je 11-4 za Vukove što je gostujućeg trenera Obradovića natjeralo na rani timeout. Nakon pola prve četvrtine domaćin je stekao prednost od devet poena razlike. U posljednjim sekundama prve četvrtine Jaramaz zabija tricu za smanjenje prednosti Cibone na 25-20. Najefikasniji pojedinci su Radovčić i Aranitović sa sedam poena.

Crno-bijeli su drugu četvrtinu otvorili mini serijom 4-0 što domaćine tjera na minutu odmora. Nakon predaha Cibona odgovara tricom Perasovića, no Partizan preko naturaliziranog Hrvata Jaleena Smitha dolazi do izjednačenja. Ostatak druge četvrtine obilježila je igra koš za koš i po nekoliko pogrešaka s obje strane. Ipak, u posljednjem napadu Partizan dobiva dva slobodna bacanja i odlazi na odmor s dva koša prednosti.

Drugo poluvrijeme tricom je otvorio Caboclo čemu su uslijedila još četiri poena Partizana. Cibona se uz glasan huk s tribina vraća u utakmicu. Momčad iz Beograda nije nimalo impresionirana i odlazi na prednost od deset koševa. Leday na Buljanu radi nesportsku, ali ni to ne zaustavlja goste koji svoju prednost povećavaju na 13 koševa. Aranitović i Proleta slobodnim bacanjima i Mustapić polaganjima vraćaju nadu Cibosima i tjeraju Obradovića na timeout. Dogovorenu akciju završava zakucavanjem Koprivica i time zaključuje treću četvrtinu.

Dvije trice Anđušića i sedam koševa Radovčića otvorili su posljednju četvrtinu. Cibona na krilima gromoglasne publike vraća se u utakmicu i smanjuje zaostatak na četiri poena. Povratkom Partizana na devet koševa prednosti primoran je Repeša na timeout. Ne uspijevaju se Vukovi u potpunosti vratiti i gosti izjednačavaju najveću prednost na utakmici od 13 koševa razlike. Utakmica je završila rezultatom 74 – 87 za goste iz Beograda. 

Dino Repeša:  “Čestitao bih ekipi Partizana na zasluženoj pobjedi. Dojam je da smo imali previše amplituda igri. Krenuli smo jako dobro, nakon par izmjena obrana je prije svega drastično pala i tu je Partizan došao do nekih lakih poena. Naravno, takve ekipe će nakon toga zabiti i neke teže šuteve. Što se tiče nas, stvarno prije svega htio bih se zahvaliti publici koja nas je držala kao šesti igrač do samoga kraja. Međutim, nestalo nam je energije na kraju i nismo uspjeli prelomiti utakmicu i vratiti se u rezultatsku prednost. Mislim da smo se previše oslanjali na igru jedan na jedan i na šut za tri poena. Također, mislim da devet zabijenih slobodnih bacanja nije bilo dovoljno i to ovakve ekipe vrlo jednostavno kazne.”

Željko Obradović: “Meni je bilo veliko zadovoljstvo igrati ovdje i da je bila takva atmosfera u dvorani. Želio bih, prije svega iskoristiti priliku da čestitam mojem mladom kolegi Repeši na svemu što radi sa svojom ekipom, odlično ih vodi i večeras su odigrali dobru utakmicu. Na početku smo izgledali vrlo loše, a kako je utakmica promicala pronašli smo ritam. Važna pobjeda za nas. Ciboni želim sve najbolje u nastavku i ono što je najvažnije da im se vrati ovakva atmosfera koja je bila večeras.”

Cibona: Aleksandar Aranitović (17), Krešimir Radovčić (16), Jakov Mustapić (13), Matej Bošnjak (11), Ivan Perasović (6), Tomislav Buljan (5), Ivan Majcunić (3), Domagoj Vuković (2), Domagoj Proleta (1), Borna Katanović, Zvonimir Kujundžić, Filip Ferderber. 

Partizan: Bruno Caboclo (18), Danilo Anđušić (17), Balsa Koprivica (10), Ognjen Jaramaz (10), Zach LeDay (10), Kevin Punter (8), Jaleen Smith (7), Uroš Trifunović (7), Alen Smailagić, Frank Kaminsky, Mateusz Ponitka, Tristan Vukčević