KK Kraljevica – KK Cibona 84-80

(26-32, 18-21, 18-18, 22-9)

Pretkadetska ekipa, predvođena Rokom Anzulovićem danas je Kastvu krenula u novu sezonu prvenstva Hrvatske, a protivnik je bila KK Kraljevica. Kroz prvu četvrtinu gledali smo izjednačenu utakmicu, da bi se krajem iste Cibona odvojila do prednosti +6 koja je i kroz drugu četvrtinu samo rasla. U drugom poluvremenu Cibona je imala i +12, ali Kraljevica se u završnici ipak uspjela vratiti u susret, pa dvije minute i prije kraja povesti te na kraju i slaviti rezultatom 84-80.

Roko Anzulović odlučio je otvoriti utakmicu petorkom Ivan Zadković, Ante Garac, Vito Kovačević, Josip Mustapić i Kanai Džambo. Trener KK Kraljevica, Nikola Nikolić, s druge je strane poslao petorku Ivan Vidaković, Marin Vujčić, Karlo Zabavnik, Filip Vrcan, Tomislav Kostelac.

Cibona je odlično otvorila utakmicu, već nakon nešto malo više od tri minute igre stečena je prednost 2-9 koševima Mustapića, Zadkovića i Kovačevića. Ipak, Kraljevica se serijom 13-3 vraća u utakmicu te dolazi do prednosti 15-12. Uslijedio je period izjednačene igre, niti jedna ekipa nije se odvajala sve do posljednje minute kada Cibona odlazi na +6 za kraj vrlo efikasne prve četvrtine koja je završila rezultatom 26-32.

U drugoj četvrtini gledali smo opet izjednačenu košarku, koš za koš iz posjeda u posjed, ali pet minuta prije kraja Cibona dolazi do tada najvećih +9 na susretu (33-42). Prednost je to koju Kraljevica do kraja prvog poluvremena nije uspjela ugroziti ozbiljnije, ekipa Roka Anzulovića privela je prvi period kraju te otišla na odmor s rezultatom 44-53.

Treću četvrtinu Kraljevica otvara serijom 5-0 te potpuno vraća utakmicu u egal, ali onda i Cibona uzvraća serijom 0-8 te odlazi na +11 (49-61). Potom smo opet gledali izjednačeniji period utakmice, Kraljevica je pokušavala smanjiti zaostatak, Cibona ga ipak nije ispuštala pa se u posljednjih deset minuta ulazi s rezultatom 62-71.

Opet je Kraljevica ta koja otvara bolje četvrtinu, istim scenarijem kao i treću, serijom 5-0 te opet imamo neizvjesnu utakmicu (67-71). Cibona je uspjela održavati prednosti do 74-78, ali Kraljevica serijom 10-2 dolazi do potpunog preokreta i pobjede 84-80.

‘Prije svega čestitke Kraljevici na pobjedi, borili su se do kraja, mi smo imali u trećoj četvrtini priliku prelomiti utakmicu, nismo uspjeli. U zadnjoj četvrtini nismo mogli pogoditi niti jedan otvoreni šut, oni su dobili krila nošeni publikom i onda pored toga, nemoć koju smo imali u skoku. Suludo je na kraju govoriti da probamo pobijediti u utakmici ako protivnička ekipa ima 63 skoka ukupno, što je 20 više od nas. Čestitke njima na pobjedi, a mi se okrećemo sutrašnjoj utakmici u kojoj moramo biti puno bolji od ovoga.’ – rekao je Roko Anzulović po završetku utakmice.

U subotu je pred Cibonom susret protiv KK Kastav, dok će u nedjelju završiti prvi turnir prvenstva utakmicom protiv Novog Zagreba.