U sklopu 16. kola Favbet Premijer lige, Cibona će gostovati u Trnskom kod Bosca.

Košarkaši Cibone i Bosca u petak, 12. siječnja, će otvoriti 16. kolo Favbet Premijer lige. Vukovi će se pokušati iskupiti za poraz pred domaćom publikom početkom tjedna kada je u Draženovom domu slavila ekipa Ivana Tomasa, KK Zabok.

Pozitivna vijest za trenera Cibone, Dinu Repešu, je da će na raspolaganju imati Aleksandra Aranitovića koji je propustio posljednje dvije utakmice. 

‘Slijedi nam još jedna utakmica domaćeg prvenstva, uvjeren sam da ćemo uz malo širu rotaciju, za razliku od zadnje utakmice, pružiti puno bolju igru. Ekipa Bosca nije za podcijeniti, pogotovo u situaciji u kojoj se mi nalazimo, moramo svakog protivnika shvatiti maksimalno ozbiljno. Imajući u vidu utakmicu Bosca u Dubravi gdje su u utakmici bili nekih 38 minuta, gdje su čak i vodili, znamo da je to ekipa koja posjeduje veliku energiju s obzirom na jako mladi sastav. U momčadi prednjače Borna Katanović, Pavković pod košem, novi amerikanac Bunn koji im daje kvalitetu više te na kraju moramo iskontrolirati tu visoku liniju gdje im Krapić daje tu kvalitetu više da mogu širiti reket. Definitivno će defanzivna tranzicija biti ključ jer trče jako dobro, svesti ih pet na pet i onda sam uvjeren da ćemo doći do pozitivnog ishoda.’ – rekao je trener KK Cibona, Dino Repeša.

Cibona se nakon 15 odigranih utakmica nalazi na omjer od 12 pobjeda i tri poraza, dok je Bosco upisao u dosadašnjem dijelu sezone jednu pobjedu i 14 poraza.

‘Nastavljamo sa zgusnutim rasporedom, čeka nas Bosco, ekipa iz donjeg dijela tablice. Međutim, neće biti lagano, ne smijemo podcijeniti nikoga jer smo i mi imali nekih problema s ozljedama. Vidjet ćemo u kakvom stanju izlazimo na parket, no oni koju budu na parketu dat će sve od sebe da dođemo do pobjede.’ – rekao je Ivan Majcunić, igrač KK Cibona.

Utakmica je na rasporedu u 17:00 sati u Športskoj dvorani Boško Božić ‘Pepsi’, a prijenos iste možete pratiti putem HKS TV platforme.