KK Cedevita Olimpija – KK Cibona 73-85 (27-9, 22-19, 13-23, 11-34)

Juniori Cibone slavili su na otvaranju juniorske ABA lige koja se ovaj tjedan igra u Laktašima. U jednoj izuzetno čudnoj utakmici, Cibona je bila bolja od Cedevite Olimpije koja je uoči turnira slovila za velikog favorita skupine. Mladi Vukovi sada tako s prvog mjesta očekuju preostala dva susreta protiv Splita i Vojvodine.

Trener Luka Kralj na parket je poslao petorku Bruno Bubalo, Marat Kos, Zvonimir Kujundžić, Borna Katanović i Josip Pavković. Nije krenulo dobro za Cibonu, Cedevita Olimpija izgledala je bolje, a već nakon prvih deset minuta stekla je i veliku prednost od 19 razlike. I drugu četvrtinu slovenska momčad otvorila je bolje, a dvije minute prije kraja stekla je i najvećih +26 na susretu (46-20). Ipak, serijom 2-8 Cibona je uspjela smanjiti zaostatak pa se na veliki odmor otišlo s rezultatom 49-28.

Drugo poluvrijeme bilo je čudesno za Cibonu, mladi Vukovi pokazali su kako se grize i ne odustaje, upravo po uzoru na seniore. Uspjela je Cedevita Olimpija održavati stečenu prednost u prvih pet minuta treće četvrtine (57-37), ali onda je krenulo. Do kraja četvrtine Cibona je napravila seriju 5-14 te tako došla do samo 11 poena zaostatka uoči posljednjih deset minuta (62-51). Posljednju četvrtinu Cibona otvara velikom serijom 19-1 te tako dolazi do prednosti 63-70. Do kraja je Cedevita Olimpija pokušavali vratiti se u susret, ali Cibona je bez većih problema privela susret kraju te slavila s ukupnih 73-85.

Najbolji u redovima Cibone bili su Borna Katanović sa 16 poena, tri skoka i tri asistencije, Bruno Bubalo s 15 poena, četiri skoka i pet asistencija te Matej Akrap s 13 poena i osam skokova.

‘Ulazak u utakmicu s naše strane bio je slab u svakom smislu, i onom energetskom, pa nedostatak koncentracije, igrali smo sporo u napadu, u obrani tromi, bez reakcija, bez čitanja i kada rezultat ide u tom smjeru teško je ekipu vući i vaditi. Međutim, na poluvremenu sam iskreno razmišljao da se samo ne raspadnemo do kraja, a ovo da ću doživjeti nemam što reći. Momci su bili briljantni drugo poluvrijeme, nestvarni i svi evo čestitaju da ovo nisu dugo vidjeli. Presretni smo, naravno sada i emotivni, ali uživam u tome da su ovi momci karakterni i da su napravili ovo što su napravili večeras.’ – osvrnuo se na utakmicu trener KK Cibona, Luka Kralj. 

Nema se vremena za odmor i slavlje, pred igračima je već sutra nova utakmica. Očekuje ih ekipa Splita koja je danas tijesno poražena rezultatom 74-72 od Vojvodine.

‘Split je izgubio utakmicu u kojoj je imao 16 razlike prednosti, vjerojatno su u jednom psihološkom padu sada, ali ne sumnjam da će to sutra biti jedna jako teška utakmica. Iako ne znam kada će moji dečki zaspat zbog svog adrenalina, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe, pogotovo nakon ovakve pobjede koja nam daje dodatnu energiju. Atmosfera je super i ne sumnjam da ćemo, nadam se od starta utakmice sutra biti ovakvi kakvi smo bili u drugom poluvremenu. Što se tiče Splita, Pavin je njihov najbolji igrač, momak koji ima koševe u rukama, odličan je šuter, odličan je s loptom. Imaju i dva visoka jako dobra igrača, a i ostali mladi igrači imaju dobru energiju i igraju dobru obranu. Spremit ćemo se na to i vjerujem da nastavljamo pobjednički niz.’ – zaključio je Kralj za kraj.

Cibona nakon prvog kola zauzima prvo mjesto u Skupini D, a samo će prvoplasirana momčad izboriti Final Four. Utakmica protiv Splita na rasporedu je u 16:30 sati, a prijenos utakmice je na YouTube kanalu ABA lige.