KK Split – KK Cibona 66-12 (13-36, 19-33, 16-26, 18-17)

Juniori Cibone upisali su i drugu pobjedu u sklopu juniorske ABA lige, danas su bili bolji od Splita. Mladi Vukovi zadržali su prvo mjesto u Skupini D uoči posljednjeg dana, a sada čekaju rasplet utakmice između Cedevite Olimpije i Vojvodine.

Trener Luka Kralj na parket je poslao identičnu petorku kao i u utakmici protiv slovenskog prvaka – Bruno Bubalo, Marat Kos, Zvonimir Kujundžić, Borna Katanović i Josip Pavković. I za razliku od te utakmice kada je Cedevita Olimpija stekla velikih 27-9 u prvoj četvrtini, ovaj put su igrači svom treneru odgovorili na pravi način. Mladi Vukovi izgledali su baš kao u završnici jučerašnje utakmice, baš onako kako je to priželjkivao trener Luka Kralj.

Nakon dvije minute igre stečena je prednost od šest poena razlike (3-9). Uslijedio je potom odgovor Splita koji dolazi do 10-11, ali Cibona velikom serijom 3-25 vrlo brzo stvara osjetniju prednosti i odlazi na prvi mali odmor s 13-36. I tijekom druge četvrtine Cibona je nastavila graditi prednost, a nakon nešto malo manje od pet minuta igre došla do tada najvećih +30 na susretu (23-53). Do kraja četvrtine Splićani su pokušavali smanjiti zaostatak, to im nije pošlo za rukom, a na poluvrijeme se odlazi s velikih +37 za Cibonu (32-69).

U drugom poluvremenu Cibona je ne samo održavala prednost, već je ista dosegnula i velikih +50 (50-100). Do kraja utakmice Vukovi su održavali prednost te na kraju slavili rezultatom 66-112.

Najbolji u redovima Cibone bili su Borna Katanović s 20 poena u kojih je ugradio i četiri trice bez promašaja, Marat Kos s 18 poena uz pet asistencija, Josip Pavković s 18 poena i četiri skoka te Bruno Bubalo s pet poena, sedam skokova i asistencija.

‘Ovo danas je bilo baš onako kako smo se dogovorili u pripremi utakmice, apsolutno je svaki igrač radio upravo ono što smo pred njega stavili kao zahtjev. To nam je omogućilo da stvorimo veliku prednost od starta, obrambeno smo bili fokusirani i zaista smo sve dobro odradili. Dečki su bili raspoloženi od samog starta, očito da je prvo poluvrijeme protiv Cedevite Olimpije bila samo impresija, dokazali su da imaju velik potencijal i da ovo nije slučajno. Čestitam im, odlično funkcioniraju, odlična je atmosfera, uspjeli smo i pružiti minutažu svima te ne opteretiti neke igrače previše.’ – rekao je trener KK Cibona, Luka Kralj u osvrtu na utakmicu.

Cibona se sada okreće utakmici protiv Vojvodine, a Kralj naglašava kako nema mjesta opuštanju i da će se utakmica pripremiti maksimalno ozbiljno. Vojvodina je prvog dana upisala pobjedu protiv Splita rezultatom 74-72, a upišu li poraz od Cedevite Olimpije i dalje ostaju u igri za osvajanje skupine. 

‘Pripremit ćemo se maksimalno ozbiljno, danas smo imali i puno manje emotivne i fizičke potrošnje. Što se tiče Vojvodine, oni su protiv Splita veći dio utakmice igrali presing po cijelom terenu s udvajanjima, imaju visoke, jake i brze krilne igrače. Moramo se dobro pripremiti za taj način igre. Vučković je njihov najozbiljniji igrač, to je do sada i pokazao, međutim tek nam slijedi analiza i priprema nakon koje ćemo znati konkretnije što su njihove najveće prednosti, a što slabosti. Hvala svima što su ovako lijepo ispratili dečke i vjerujem da će sutra doći i taj šlag na tortu.’ – zaključio je Kralj za kraj.

Utakmica protiv Vojvodine na rasporedu je u četvrtak, 23. studenog, u 17:30 sati, a prijenos svih utakmica može se pratiti putem YouTube kanala ABA lige.