U sklopu 6. kola Favbet Premijer lige, Cibona će u ponedjeljak, 30. listopada, gostovati na Gripama kod momčadi Splita.

Pred momčadi Cibone peto je gostovanje u posljednjih šest utakmica, Jakša Vulić i igrači odmjeriti će u ponedjeljak, 30. listopada, snage s do sada neporaženom momčadi Splita.

Split s klupe danas predvodi Slaven Rimac, trener uz kojega Cibona veže jedne od najljepših uspomena iz svoje povijesti. U sezonu su Splićani krenuli s pet pobjeda, uvjerljivo su svladani Šibenka, Cedevita, Dinamo i Dubrava, a tek je Dubrovnik uspio pružiti ozbiljniji otpor. 

Cibona je s druge strane sezonu otvorila porazom od Zadra da bi u sljedeće četiri utakmice upisala sve četiri pobjede. U gostima je momčad Jakše Vulića bila bolja od Alkara i Zaboka, dok su kod kuće upisane pobjede protiv Škrljeva i Bosca.

‘Gostovanjem u Splitu ulazimo u niz utakmica domaćeg prvenstva s nešto zahtjevnijim protivnicima koji se nalaze u gornjem dijelu tablice. Očekujemo jednu tešku utakmicu pogotovo jer i dalje igramo bez petorice igrača iz prve momčadi. U proteklim danima problema s bolešću imao je Juraj Golemac tako da je upitan njegov nastup. I mi i Split smo u ABA ligi sezonu otvorili nešto slabijim izdanjima tako da ćemo se kroz domaće prvenstvo pokušati iskupiti. Mi imamo obvezu pružiti najviše što možemo u ovom trenutku i s obzirom na roster s kojim raspolažemo.’ – rekao je uoči utakmice Jakša Vulić, trener KK Cibona.

‘Gostovanje u Splitu nikada nije lagana utakmica, pogotovo u trenutnoj situaciji gdje igra nas pet iz prve momčadi te juniori, ali to nam ne smije biti opravdanje. Mi moramo ući s velikom energijom u utakmicu, moramo dati sve od sebe i držati se naših principa. Idemo tamo s vjerom u pobjedu!’ – rekao je Ivan Perasović u najavi utakmice.

Utakmica se igra u 20:00 sati na Gripama, a prijenos možete pratiti putem HKS TV platforme.