KK Split – KK Cibona 57-63 (17-20, 13-15, 14-11, 13-17)

Cibona je utakmicu otvorila sada već sa standardnom petorkom – Krešimir Radovčić, Ivan Majcunić, Ivan Perasović, Aleksandar Aranitović i Domagoj Vuković. S druge strane, Slaven Rimac je na parket poslao petorku Toni Perković, Shawn Stevenson, Edward Shelton, Boris Tišma i Tonko Vuko. 

Na centru parketa dvorane na Gripama uoči podbacivanja našli su se Shawn Stevenson i Domagoj Vuković, a upravo je potonji osvojio loptu za prvi napad Cibone na utakmici. I dobro je krenula Cibona, a i Vuković koji sa šest poena, uz dva poena Majcunića stvara prednost 3-8. S druge strane Toni Perković ušao je u utakmicu izrazito raspoložen pa je nakon šest minuta s 11 poena i tri trice bio jedini strijelac Žutih (11-14). Preko Stevensona, Vuke i Perkovića Split dolazi i do druge prednosti na utakmici nakon početnih 3-2 (17-14), ali serijom 6-0 Cibona vraća prednost i završava prvu četvrtinu s +3 (17-20).

U drugu četvrtinu obje momčadi ušle su dosta nesigurno s puno grešaka i promašaja pa je tako nakon pet minuta rezultat četvrtine 5-2 za Split (22-22). Cibona je zaigrala nešto bolje u drugih pet minuta druge četvrtine pa dvjema tricama Radovčića i jednom Majcunića dolazi do +5 nakon prvih 20 minuta igre. Rezultat na semaforu u tom trenutku pokazivao je 30-35. 

Nastavak utakmice ponovno nam je donio nesigurnost kod obje ekipe, promašuje se, griješi i nakon pet minuta igre Cibona je upisala tek četiri poena, a Split sedam (37-39). Koševima Perasovića i Aranitovića Cibona stvara +7 za najveću prednost na utakmici jedne ekipe (37-44) pa je Slaven Rimac bio primoran pozvati minutu odmora. Dobro su odgovorili domaćini svom treneru jer u dva sljedeća napada Shelton polaže, pa stavlja tricu za dva poena zaostatka (42-44). Sada su s klupe Cibone reagirali kao ranije Slaven Rimac, pa smo opet gledali minutu odmora. Dvije minute prije kraja treće četvrtine preko Stevensona Split i izjednačuje, ali Aleksandar Aranitović na drugoj strani s linije slobodnih bacanja vraća prednost na stranu Cibone za 44-46 uoči posljednje dionice na susretu.

Nisu se predavali igrači Cibone, Majcunić je zabio tricu na otvaranju za novih +5 poena prednosti i sve upućuje na to da bi mogli gledati neizvjesnu završnicu. Koševima Vuke i Perkovića Splićani su smanjili zaostatak, ali Aranitović, Radovčić i Majcunić vraćaju najvećih +7 za Cibonu pet minuta prije kraja (49-56). Domaćini griješe, nakon pet minuta posljednje četvrtine upisali su tek pet poena i Slaven Rimac opet je primoran pozvati minutu odmora. Dvije minute prije kraja, sjajnom akcijom Radovčić-Majcunić-Vuković Cibona opet dolazi do prednosti od sedam poena. Već napad kasnije i Aranitović povećava prednost na devet poena i sve je izvjesnije kako će Cibona ovdje upisati pobjedu. Runjić s polaganjem vraća nadu domaćinima, a potom i Perković smanjuje zaostatak na pet poena (55-60), ali Majcunić i Vuković s druge strane rješavaju pitanje pobjednika, dok je Shelton polaganjem postavio konačnih 57-63.

‘Mislim da nas je večeras lopta nagradila za izuzetnu požrtvovnost i za veliki trud. Što se tiče same utakmice, složit ćemo se da nije bila pretjerano kvalitetna. Mi nismo imali previše rješenja, pokušali smo sa zonskom obranom koju smo igrali skoro kroz cijeli susret na neki način usporiti ritam utakmice, usporiti Split. To nam je pošlo za rukom večeras, došli smo do pobjede koja će nam puno značiti u smislu samopouzdanja za predstojeći period.’ – rekao je trener KK Cibona, Jakša Vulić koji je danas s klupe pratio utakmicu tek kao službena osoba.

Pred Cibonom je sada susret 6. kola regionalne AdmiralBet ABA lige, u Draženov dom u subotu u 14:00 sati dolazi ekipa Mornara iz Bara.