U sklopu 5. kola AdmiralBet ABA lige Cibonu u petak, 27. listopada, u 20:00 sati očekuje susret protiv Zadra.

Nakon zgusnutog rasporeda u kojem su Vukovi odigrali niz utakmica bez previše vremena za odmor, momčad Jakše Vulića ovaj tjedan na raspolaganju ima pet dana za pripremu prije novog gostovanja koje ih očekuje u petak, 27. listopada kod momčadi Zadra. Vukovi će u toj utakmici pokušati doći do svoje prve pobjede u sklopu regionalne lige.

Cibona je u uvodna četiri kola odradila čak tri gostovanja, a utakmica protiv Zadra biti će četvrto u uvodnih pet kola. U tim utakmicama upisan je tijesan poraz kod kuće od FMP-a, u Čačku je bio bolji Borac, u Beogradu Partizan, a u Podgorici Budućnost. 

Zadar, kojeg s klupe predvodi Danijel Jusup, zadržao je okosnicu momčadi iz prošle sezone te je i u ovu sezonu ušao s visokim ambicijama. Nakon dva poraza na startu regionalne lige od Budućnosti i SC Derbyja, upisali su uvjerljive pobjede protiv Mornara (+35) i Krke (+13), pa Cibonu dočekuju u dobrom raspoloženju. 

U međusobnim susretima u sklopu regionalne lige, igranima na parketima Zadra, domaćini su do sada upisali 15 pobjeda, dok je Cibona slavila šest puta. Međutim, u posljednje dvije sezone odigrane su dvije vrlo zanimljive utakmice koje su otišle na stranu Vukova, pa tako Zadar čeka na svoju pobjedu još od travnja 2021. godine.

‘Utakmica sa Zadrom uvijek je bila hrvatski košarkaški klasik. Međutim, činjenica da se igra na Višnjiku dovodi momčad Zadra u poziciju favorita. To ne znači da ćemo mi otići u Zadar s bijelom zastavom i da nećemo napraviti sve da uknjižimo prvu ovogodišnju pobjedu u ABA ligi. Moramo se koncentrirati na post-up igru Zadra, moramo odgovoriti na njihovu snagu te moramo kontrolirati njihov napadački skok. To su detalji preko kojih oni stvaraju prednost i ukoliko obrambeni dio u ovim segmentima odradimo kako treba mislim da će naše šanse za pobjedu biti veće.’ – rekao je Jakša Vulić, trener KK Cibona. 

‘Zahtjevno gostovanje je ispred nas. Poznajemo Zadar i njihov specifičan stil igre. Pokušat ćemo se pripremiti na najbolji mogući način te uz malo sreće doći do prve ovosezonske pobjede u ABA ligi.’ – Ivan Majcunić, igrač KK Cibona.

Utakmica se igra u petak, 27. listopada, u 20:00 sati Sportskoj dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku, a prijenos možete pratiti putem Arena Sport 1 programa.