Još su dva kola ostala u Ligi za prvaka HT Premijer košarkaške lige, nakon čega će uslijediti sama završnica državnog prvenstva, odnosno Play-off. Cibona je i dalje u najboljoj situaciji što se tiče trenutnog plasmana i dosadašnjeg bodovnog učinka, a sve ima u svojim rukama i u preostala dva ogleda u kojima će igrati na svom parketu pod Tornjem.  

Pretposljednja dionica donosi pravi klasik u kojem će snage odmjeriti „Vukovi“ i Zadrani, čiji svaki međusobni dvoboj (do)nosi posebnu draž jer su to rivali i suparnici koji se uvijek bore za najviše ciljeve u domaćim natjecanjima. Tako je i ove sezone u kojoj su već pet puta odmjerili snage, a prednost je na strani Sesarovih izabranika, budući da su triput slavili. Izjednačen je skor u HT Premijer ligi, kao i u AdmiralBet ABA ligi jer je svaka momčad dobila po jednu utakmicu na oba kolosijeka. Pobjedu više Cibosi imaju iz četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića, a to je ujedno bio i najuzbudljiviji dvoboj Cibone i Zadra (71:70) tijekom ove natjecateljske godine.  

I jedni i drugi su itekako motivirani i sigurno će učiniti sve da bi došli do vrijednih bodova. Startati s prve pozicije u završne oglede u borbi za naslov prvaka svakako je vrlo primamljivo i ne treba dvojiti da će u Košarkaškom centru Dražen Petroviću u nedjelju od 18 sati voditi prava sportska bitka, nadamo se i pred većim brojem gledatelja.  

„Zadar ima sjajnu sezonu što povrđuje i plasman u završnicu ABA lige. U stanju su odigrati jako dobro i na domaćem i na gostujućem terenu, s prepoznatljivim sustavom igre. Može se reći da su igrački i sportski dosta drski, stoga moramo odgovoriti na tu njihovu agresivnost. Što se nas tiče, još nismo sigurni u kojem ćemo sastavu nastupiti, međutim, nadam se da će oni koji budu u rosteru dati sve od sebe i odigrati dobru utakmicu. Poziv naše navijače da nas podrže u što većem broju“, poručio je trener Cibone Josip Sesar.  

„Znamo koje su prednosti, pa i poneke mane Zadrana. Dobro se pripremamo na treninzima i nadam se da ćemo to prenijeti i na samu utakmicu kako bismo došli do nove pobjede i zadržali vodeću poziciju. Naravno da očekujem i pravu podršku navijača jer nam sada dolaze najvažnija iskušenja“, rekao je Cibonin playmaker i hrvatski reprezentativac Borna Kapusta.  

Ulaznice i za ovu utakmicu moguće je kupiti preko sustava ulaznice.hr kao i na blagajnama dvorane koje se otvaraju dva sata prije početka susreta.

Foto: Marin Sušić