Ovoga su tjedna već igrali Zadar i Cibona. U utorak je njihovu prvenstvenu utakmicu dobila momčad Zadra (93:76), a sada nam slijedi još jedan međusobni dvoboj, ovaj puta u Košarkaškom centru Dražen Petrović i u natjecanju AdmiralBet ABA lige u kojoj nam slijedi 25. kolo. Igrat će se u subotu, 8. travnja, dan uoči Uskrsa s početkom u 17 sati i sigurno će to biti „mamac“ za ljubitelje košarke i navijače dva velika hrvatska kluba da ponovno u većem broju popune tribine.

Jasno je da u nekim taktičkim pripremama za ovaj dvoboj teško može biti nekih posebnih iznenađenja, s obzirom da se Vukovi i Zadrani učestalo sastaju i ove sezone. Već su pet puta međusobno odmjerili snage, računajući dvoboje u državnom prvenstvu, nacionalnom kupu i ABA ligi, pri čemu Cibona ima laganu prednost 3-2. Naravno da statistika ne utječe baš nešto na ishod svake nove utakmice, posebno kada se sastaju momčadi podjednake kvalitete.

Ulog i dalje ostaje plasman u Play-off kojemu se nadaju i jedni i drugi. Zadar je na učinku 10-14, što ih drži na sedmoj poziciji, dakle malo iznad one rubne za plasman u Top 8 i to svakako želi zadržati. No, Cibosi također imaju svoju računicu u završnici osnovnog dijela regionalnog prvenstva. Trenutno su s pobjedom manje drugi „ispod crte“, pa je posve jasno što bi i njima značili bodovi iz predstojećeg derbija. Posebno jer im još jedan konkurent SC Derbi ima tešku domaću zadaću s FMP-om.

Lider Zadrana Luka Božić je i nadalje najučinkovitiji igrač Lige s odličnim prosjekom od 22,5 poena po utakmici, 9,5 skokova i 6,2 asistencije što dovoljno govori o tomu na koga igrači Cibone moraju obratiti posebnu pozornost. Uostalom, oni to jako dobro znaju iz svih prijašnjih iskustava s parketa. Sesarovi izabranici se prije svega mogu pohvaliti kolektivnim učinkom, a i u nešto suženom „rosteru“ uvijek ima onih koji mogu povući momčad prema pobjedi.

„Druga utakmica s istim protivnikom u posljednjih pet dana. Napravili smo analizu i vidjeli u čemu smo griješili u prvenstvenom dvoboju. Prije svega mislim da moramo podići intenzitet i onaj radni dio, ne smijemo dopustiti Zadranima puno trke i skokova u napadu nego usmjeriti tijek susreta u naš ritam. Nadam se kako uz pomoć naših navijača možemo doći do pobjede“, rekao je trener Cibone Josip Sesar.

„Igrali smo puno puta s njima ove sezone, tako da tu nema nekih nepoznanica. Oni polovicu svojih koševa daju iz kontranapada, cilj nam je to zaustaviti i očekujem drugačiju utakmicu od one koja je bila u utorak u Zadru. Moramo im odgovorit energetski i pametno odigrati, a očekujem i dolazak većeg broja naših navijača kako bi nam pomogli u osvajanju važnih bodova“, zaključio je playmaker Vukova Borna Kapusta.

Ulaznice i za ovaj dvoboj mogu se kupiti putem sustava Ulaznice.hr te na blagajnama KC Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka susreta.
Foto: