Cibona je uverljivo slavila nad Furnirom s 94:73 (23:20, 17:22, 28:19, 26:22), no nije sve išlo baš tako lako i glatko za favorita u ovoj prvenstvenoj utakmici. U prvih deset minuta domaćin je u Košarkaškom centru Dražen Petrović imao stalnu prednost ponajviše zahvaljujući Mazalinu i Radovčiću dok je priključak suparnicima održavao Bošnjak. Dosta se toga promijenilo u drugoj četvrtini kada su gosti iz Dubrave preokrenuli rezultat u svoju korist i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 40:42.

U trećoj dionici susreta Kapusta je posve razigrao Cibose, što su vrlo dobro koristili Aranitović, Baković i Smajlagić, tako da je Sesarova momčad ponovno stekla prednost. Vukovi su dominaciju i kvalitetu potvrdili i u zaključnoj četvrtini koju su i najuvjerljivije riješili u svoju korist s 26:12. Furnir više nikako nije mogao parirati Vukovima čije se vodstvo povećavalo iz minute u minutu, da bi na kraju završilo pobjedom od plus 21.

Bilo je više raspoloženih pojedinaca na parketu. U Ciboni je Mazalin ubacio 22 poena, dodavši još po 6 skokova i isto toliko asistencija, Perasović je postigao 14 koševa, Aranitović se zaustavio na 13 uz 6 skokova, Baković je također ubacio 13 poena, dok je u asistencijama briljirao Kapusta i skupio ih čak 15! U gostujućim redovima najučinkovitiji je bio Bošnjak s 20 koševa i 6 skokova, Bjelanović je ubacio 11 poena uz 5 skokova, a dvoznamenkastu je brojku što se ubačaja tiče imao i Kalajžić – 10.

Josip Sesar, trener Cibone:

„Teško prvo poluvrijeme u kojem nismo baš najbolje reagirali. Potom smo promijenili način igre, podigli smo agresivnost i razinu trčanja i na kraju relativno lagano riješili utakmicu u svoju korist. Što se tiče nedjelje i Crvene zvezde, oni imaju ekstra individualce i bit će nam jako teško. Zvezda nameće i drži visok ritam igre, a na nama je odigrati hrabro i pametno, posebno u defanzivnom smislu“.

Lovro Mazalin, prvotimac Cibone:

„Prvo želim čestitati stožeru i suigračima na još jednoj pobjedi. „Probudili“ smo se u drugom poluvremenu, došli do pobjede što je i najvažnije. Za dva dana nam slijedi još jedna teška utakmica za koju se moramo kvalitetno pripremiti“.

Jeronimo Šarin, trener Furnira:

„Imali smo 30 minuta stvarno dobre igre, prezentacija je zaista bila dobra i u obrani i u napadu. No, kada se u završnoj četvrtini vidjelo da ćemo ipak izgubiti, htio sam dati priliku još nekim mlađim igračima, pa je rezultat malo i previsok. Naš je plan četverogodišnji, a cilj kluba za ovu sezonu je ostvaren, sada želimo prvenstveno afirmirati još neke igrače u Ligi za prvaka“.

Matej Bošnjak, košarkaš Furnira:

„Na poluvremenu smo vodili i potom se očekivalo da će Cibona pokušati svojim naletom to preokrenuti. Nažalost, u tomu su i uspjeli iako je dosta dugo sve bilo u „egalu“. Svojim učinkom sam polovično zadovoljan, a uvijek ima prostora za napredak i za mene i za cijelu momčad“.

Foto: Cibona