Nastavlja se natjecanje i u AdmiralBet ABA  ligi, a neki od hrvatskih predstavnika imat će u 20. kolu najteže moguće protivnike.  To svakako vrijedi i za Cibonu jer u Draženov dom u nedjelju (15,30 sati) stiže Crvena zvezda Meridianbet koja je uz gradskog rivala Partizan Mozzart Bet neupitno najjača momčad u ovoj konkurenciji, što potvrđuje i poredak na ljestvici i broj osvojenih bodova.

Vukovi su, pak, u domaćem prvenstvu bez većih poteškoća riješili utakmicu s Furnirom, ali na kraju tjedna očekuje ih posve drugačija i neusporedivo teža zadaća. Svjestan je i Sesar, kao i svi igrači koje ima u kadru, da će s druge strane parketa biti iznimno kvalitetan suparnik koji je sudionik i Eurolige. Zvezda u svom rosteru ima sedam stranaca od kojih su se neki okušali i u NBA ligi, pa i u ovaj susret ulazi s ulogom neupitnog favorita o čemu svjedoči njihov dosadašnji učinak u 18 odigranih dvoboja – 17-1.

Cibosi imaju utakmicu više  i pritom su ostvarili 7 pobjeda i 12 poraza te trenutno zauzimaju desetu poziciju među 14 ABA ligaša. Ove su dvije momčadi u prvom ovosezonskom dvoboju odmjerile snage u Beogradu i Crvena zvezda je vrlo uvjerljivo slavila sa 92:53. Bilo je to u studenome prošle godine, a sada će kapetan Radovčić i suigrači imati priliku popraviti dojam i barem namučiti Crveno-bijele. Motiva zasigurno ne nedostaje, kao ni želje da se protiv respektabilnog protivnika odigra na gornjoj granici objektivnih mogućnosti.

Cibonin prvotimac Ivan Majcunić ističe kako se on i njegovi suigrači vesele ovakvim ogledima i dodaje:

„Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica protiv moćne euroligaške momčadi. Morat ćemo biti fokusirani cijelo vrijeme i svaku minutu odraditi na visokoj razini kako bismo mogli parirati Zvezdi. Nadam se da će nas navijači doći podržati u što većem broju i ovim putem ih pozivam da tako i bude“.

„Imaju sjajne individualce, što se posebno odnosi na Vildozu, Campazza i Nedovića. Stalno drže visok ritami teško im ga je razbiti, ali ćemo nastojati biti što bolji i agresivniji, posebno u defanzivnom dijelu igre“, poručio je trener Josip Sesar.

Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović dva sata prije početka susreta.

FOTO: Cibona