Sesarovi izabranici korak su bliže obrani naslova u Supersport kupu Krešimir Ćosić. Pobjedom nad Zadrom osigurali su prolazak među četiri najbolje  momčadi, a onda ih je ždrijeb spojio sa Šibenkom. To polufinale igrat će se u petak, 17. veljače, s početkom u 20 sati. Prije toga će snage odmjeriti  Cedevita Junior i Dinamo Zagreb čiji ogled počinje u 17 sati.

Točno 12 dana prošlo je od posljednjeg međusobnog sraza Vukova i mladih Šibenčana. Cibona je tada u domaćem prvenstvu slavila na Baldekinu s uvjerljivih, i možda pomalo nerealnih, 87:56. Bila je to sjajna predstava Cibosa koji su imali veliku prednost već nakon prve četvrtine (24:5). No, domaćini su tada pokazali da ih se ne otpisuje tako lako te su do poluvremena došli na 36:33. Iako je sastav Damira Milačića tada bio oslabljen zbog zdravstvenih problema, to ne umanjuje  odlično izdanje  Zagrepčana te večeri. Prije svega, bila je to jedna timska pobjeda.

Sada se isti suparnici ponovno susreću. U nešto drugačijem formatu, u natjecanju gdje svatko traži svoju šansu na putu do trofeja . Igra se samo  jedan susret, što znači da prilike  poraženome za uzvrat jednostavno nema. Podsjetimo, šibenski je klub polufinale osigurao nakon što je sa 68:55 svladao  Furnir.

„Šibenka ove sezone igra sjajno. Vodi ju odličan trener, a moj prijatelj Damir Milačić koji je postavio sustav koji jako dobro funkcionira. Igraju atraktivnu košarku i trebamo se dobro pripremiti. Dvaput smo međusobno igrali ove sezone i oba su susreta bila dosta visokog intenziteta gdje smo stvarno morali dati sve od sebe u svakom segmentu. U odnosu na prošli dvoboj sa Zadrom, moramo popraviti defanzivnu tranziciju i obrambeni skok. Što se tiče Šibenke, sada im se nakon ozljede vratio Paić, njihov stožerni igrač. Njega moramo zaustaviti jer je pokretač svih njihovih akcija. Imaju i sjajnog šutera Kakara kojeg također moramo limitirati. On će svakako „ispaliti“ svoje lopte, ali naš je zadatak smanjiti mu postotak uspješnosti.  Nakon pobjede nad  Zadrom napunili smo se samopouzdanjem i jedva čekamo novi izazov“, najavio je Cibonin trener Josip Sesar.

Šef stručnog stožera na raspolaganju će imati kompletan kadar. Svi su motivirani i priželjkuju prolazak u finale, a to je  naglasio i Sven Smajlagić.

„Nedavno smo igrali sa Šibenkom u sklopu domaćeg prvenstva i slavili smo s velikom razlikom, ali se ne zavaravamo. Izuzetno su mlada i talentirana  momčad i mogu raditi ozbiljne probleme ako se ne uđe maksimalno koncentrirano u utakmicu. No, želimo obraniti naslov pobjednika i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Možda jesmo favoriti u ovom susretu, ali svojom igrom to trebamo opravdati. Atmosfera je u četvrtfinalu protiv Zadra bila odlična i želio  bih pozvati navijače da nas u što većem broju podrže i sutra i pomognu nam u borbi za prvi trofej ove sezone“, istaknuo je Cibonin bek.

Polufinalni dvoboji igrat će se u petak, a veliko finale zakazano je za subotu. Ulaznice se u online prodaji mogu nabaviti putem sustava Ulaznice.hr ili na njihovim prodajnim mjestima. Na dan utakmica one će se moći kupiti i na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović, a u prodaji će biti i dnevne ulaznice po cijeni od 5, odnosno 10 eura.

Više informacija pronađite na poveznici u nastavku:  https://www.hks-cbf.hr/kup-kresimir-cosic/2023/44432/

Foto: Marin Sušić