Crvena Zvezda, Budućnost, pa Cedevita Olimpija. Nastavlja se težak raspored Cibosa u AdmiralBet ABA ligi jer sada gostuju u Beogradu kod KK FMP Meridian. Susret 10. kola na rasporedu je u ponedjeljak, 12. prosinca, s početkom u 18 sati.

Momčad FMP-a trenutno drži treće mjesto ligaške ljestvice sa 16 osvojenih bodova i učinkom od sedam pobjeda i tek dva poraza. Poraženi su od Crvene Zvezde još u listopadu, ali i u prošlom kolu od Zadra čime su prekinuli svoj pobjednički niz. Zadrani su tada na svom terenu slavili sa 103:97. Sigurno će se igrači Nenada Stefanovića u ponedjeljak željeti vratiti na pobjednički kolosijek, a i ostati neporaženi na domaćem parketu FMP Arene.

Stoga, košarkaše Cibone očekuje zahtjevna utakmica protiv, kako trener Josip Sesar kaže, kvalitetnog sastava:

– FMP je sjajna momčad koja dominira igrom u ovom prvom dijelu ABA lige i ima odličnog mladog trenera. Igraju brzu, atraktivnu i dopadljivu košarku. Mi ćemo se pokušati pripremiti najbolje što možemo i odigrati dobru utakmicu. No, moram reći da će to biti iznimno teško zbog snage FMP-a, ali i zbog našeg rasporeda jer nam je ovo peti susret u devet dana. Prije svega, moramo pripaziti da ne bi ponovno došlo do ozljeda i neželjenih situacija. Dat ćemo sve od sebe u Beogradu, a vidjet ćemo za koliko će to biti dovoljno.

Strateg Zagrepčana će po prvi puta ove sezone imati potpuno kompletan kadar. Cibona konačno na gostovanje putuje sa svih 12 igrača jer su se priključili oporavljeni Blaž Mesiček i Filip Bundović, a Domagoj Vuković ima pravo nastupa u ABA ligi. Sven Smajlagić vjeruje kako će takva rotacija biti dodatna snaga njemu i njegovim suigračima:

– Mislim da nas očekuje vrlo težak dvoboj u Beogradu. Igramo protiv ekipe koja igra u sjajnom ritmu od početka sezone. S obzirom da su u prošlom kolu izgubili s nekoliko koševa razlike, prekinuli su svoj pobjednički niz. Uz takvu motivaciju, vjerujem da će željeti i obraniti domaći teren. Mi ćemo odigrati u punom sastavu po prvi put od početka sezone, a nadam se da će nam ta širina rostera omogućiti ravnopravnu borbu za pobjedu. Dat ćemo sve od sebe da ih iznenadimo i u konačnici, nadam se, i pobijedimo.