Kada se na odmor u svlačionice otišlo s 48:29, bilo je jasno da će košarkaši Cibone upisati i desetu uzastopnu pobjedu u domaćem prvenstvu. U sklopu 11. kola HT Premijer lige opravdali su ulogu favorita i na domaćem parketu svladali KK DepoLink Škrljevo sa 82:57 (24:12, 24:17, 21:14, 13:14).

Iako im je ovo bila četvrta utakmica u svega tjedan dana, Cibosi su od početka dominirali. Već u prvoj četvrtini osigurali su si dvoznamenkastu prednost s 24:12, a u sljedećih deset minuta gotovo su ju udvostručili. Iako je trenera Josipa Sesara brinula energetska razina njegovih igrača s obzirom na zgusnut raspored, Vukovi danas nisu dopuštali nikakvu neizvjesnost. Njihova prednost samo se povećavala u nastavku utakmice, a iako je posljednja četvrtina s minimalnom prednosti pripala gostima, Cibosi su rutinski slavili i zadržali vodeće mjesto lige. Treba istaknuti kako je danas u Draženovom domu zaigrao i Filip Bundović koji se vratio nakon ozljede, pa možemo reći da je Sesarov sastav konačno kompletiran.

Domaćine je do pobjede predvodio Sven Smajlagić sa 17 poena i 2 skoka. Zanimljivo, Smajlagić je od toga ubacio čak pet trica. Dobar učinak imao je Blaž Mesiček s 13 koševa i također 2 skoka. Ivan Majcunić je pak upisao 12 poena i 5 skokova.

Najuspješniji strijelac kod Škrljeva bio je Luka Barišić s 14 koševa, čak 12 skokova i 3 asistencije. Robert Kujundžić zabilježio je 12 poena, 6 skokova i 2 asistencije. Martin Jelić imao je 11 poena i 2 skoka.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

Treba reći da smo svi malo bili pod dojmom četvrtfinalnog susreta Hrvatske i Brazila, a iskoristio bih priliku i čestitao našoj reprezentaciji na sjajnoj pobjedi. Čestitao bih i svojim igračima koji su imali odlično otvaranje utakmice gdje su trasirali put prema pobjedi. Nisam zadovoljan tom zadnjom četvrtinom gdje smo se raspali i čekali kraj, ali to je i do umora zbog velikog broja susreta u posljednje vrijeme.

BLAŽ MESIČEK, igrač Cibone:

Na samom početku smo postavili ritam koji nama odgovara. Iza nas je zahtjevna utakmica, ali mislim da smo odigrali dobro i korektno te da smo na kraju zaslužili ovu pobjedu.

DAMIR RAJKOVIĆ, trener Škrljeva:

Iskoristio bio ovu priliku da čestitam našoj nogometnoj reprezentaciji, mislim da je to za sve nas sportaše veliki uspjeh. Što se tiče ove naše utakmice, preslabo smo ušli u napadačkom dijelu i tu smo odmah definirali tijek. Bila je prisutna neka bojažljivost kod kontakata, nismo dolazili do obruča, promašivali smo izgledne situacije… Tu je Cibona uhvatila dobar zamah, a mi poslije nismo imali tu priliku. Nadao sam se da utakmicu možemo uvesti u nekih 10-15 razlike, međutim nismo uspjeli.

LUKA BARIŠIĆ, igrač Škrljeva:

Očekivali smo tešku utakmicu jer igramo protiv Cibone koja nastupa u ABA ligi. Znali smo da ćemo imati šansu, međutim mislim da smo tu šansu na početku izgubili. Dosta smo mekano ušli u susret, a oni su to odmah iskoristili i odvojili se na deset razlike. Imali smo drugu šansu i u trećoj četvrtini, no nažalost nismo ni to iskoristili.