Igrači Cibone svladali su KK Zadar i po drugi put ove sezone. U sklopu 12. kola AdmiralBet ABA lige, Cibosi su slavili sa 75:68 (21:17, 22:24, 21:14, 11:13) i tako skočili na sedmo mjesto ligaške ljestvice.

Pred 4 600 navijača na Višnjiku, Zadar i Cibona odigrali su neizvjesnu utakmicu kako i dolikuje derbiju hrvatskih predstavnika. Vukovi su nešto bolje ušli u taj susret pa su nakon prve četvrtine vodili s 21:17. Zapravo, većim dijelom dvoboja Sesarova je momčad vodila, ali nije uspijevala značajno se rezultatski odvojiti na duže vrijeme. To se vidjelo i po rezultatu na poluvremenu jer su Cibosi s 43:41 otišli na odmor u svlačionice.

U nastavku su Vukovi krenuli još odlučnije. Na krilima Aranitovića, Mazalina i Kapuste napravili su seriju 9:0 i uspjeli malo „pobjeći“ Zadru. Tako su nakon treće četvrtine imali prednost 64:55, no domaćini i dalje nisu dopuštali da se odluči pobjednik. Pokušali su se vratiti u utakmicu, u jednom su trenutku došli samo na „minus tri“, ali gosti su bili fokusiraniji i na koncu slavili.

Bila je ovo prava timska pobjeda pa je teško istaknuti najboljeg pojedinca. Ipak, u prvo ime susreta u redovima Cibone prometnuo se energični Aleksandar Aranitović kojeg je tek jedan skok dijelio do double-double učinka. Cibonina 17-ica postigla je 12 poena i devet skokova. Krešimir Ljubičić ubacio je pak 13 koševa i 4 skoka. Po 12 poena upisali su Borna Kapusta i Blaž Mesiček, a Lovro Mazalin imao je 10 koševa, 5 skokova i 3 asistencije. U domaćem kadru double-double učinak ostvario je Luka Božić sa 16 poena i 14 skokova. Marko Ramljak upisao je 11 koševa i 5 skokova, a Antonio Jordano je ubacio 10 poena i 4 skoka.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

– Bio je ovo pravi derbi. Čestitam svojim igračima na sjajno odrađenom poslu. Htjeli smo spustiti Zadrovu igru pet na pet, znali smo da im pada šutersko samopouzdanje ako nemaju lagane poene iz kontre. Na pet-šest minuta prije kraja smo zaredali par napada s tricama koje smo promašili, a onda je i Zadar promašio dva šuta s kojima se mogao vratiti u susret. Bila je to neizvjesna utakmica, a mi smo timski jako dobro odigrali 30-ak minuta. Znali smo da su Drežnjak i Božić njihova dva najbolja igrača i da ih trebamo „zakočiti“. Čestitao bih i domaćinu na fer i korektnoj igri i pohvalio bih navijače koji su cijelo vrijeme podržavali svoju momčad.

DANIJEL JUSUP, trener Zadra:

– Čestitao bih Ciboni na pobjedi, mislim da su ju zaslužili. Cijelo vrijeme sam imao dojam da nismo pravi i da nemamo dovoljno raspoloženih igrača da odgovorimo na njihovu igru. Šut nam je bio izuzetno loš, za tri poena smo imali tek 18 posto. Mislim da to nije naša karakteristika. Da je ušao koji šut više u prvom poluvremenu, vjerujem da bi se otvorilo. Osim toga, dosta su nam problema stvarali s tom unutarnjom igrom. Njihovi su šutevi bili puno koncentriraniji od naših i mislim da je to u konačnici presudilo.