Na rasporedu Cibosa je i drugi derbi ovog tjedna. Nakon dvoboja sa Splitom u okviru domaćeg prvenstva, igrače Josipa Sesara u petak očekuje gostovanje u Zadru. U sklopu 12. kola AdmiralBet ABA lige hrvatski će predstavnici odmjeriti snage sutra na Višnjiku od 18 sati.

Momčad Danijela Jusupa trenutno drži šesto mjesto ligaške ljestvice sa 18 osvojenih bodova i učinkom od sedam pobjeda i četiri poraza. Za vodećim Partizanom zaostaje tek dva boda, a u posljednjih mjesec i pol niže upečatljive rezultate u ovom natjecanju. Usred Beograda svladali su Crvenu Zvezdu, na domaćem terenu slavili protiv FMP-a, a onda uzeli bodove i na gostovanju kod Igokee. Takvi rezultati omogućili su im da se nađu među prvih osam klubova prvenstva.

S druge strane, Vukovi konačno kompletni također dižu svoju razinu igre i nižu dobre rezultate. U posljednjem kolu ABA lige preokrenuli su rezultat i svladali Igokeu, a ovaj su ponedjeljak u hrvatskom prvenstvu uvjerljivo slavili protiv jednog od najvećeg konkurenta, ekipe Splita.

Podsjetimo, Cibona i Zadar već su jednom igrali ove sezone, no bilo je to u domaćem prvenstvu. U drugom kolu HT Premijer lige tada su bolji bili Cibosi koji su u Draženovom domu slavili s 91:73. Toga se prisjetio i trener Josip Sesar:

– Igrali smo međusobno na samom početku sezone, tada smo ih relativno lagano dobili, no sada se već sezona zahuktava. Zadar sjajno igra u posljednje vrijeme, skupili su respektabilan broj pobjeda u ABA ligi. Mi se također dižemo u formi, a nakon pobjeda nad Igokeom i Splitom napunjeni smo samopouzdanjem i vjerom da možemo nastaviti s dobrim igrama. Idemo u Zadar, respektiramo ih, no pokušat ćemo pronaći neke svoje šanse i vratiti se s dobrim vijestima za sve navijače Cibone.

Kormilar zagrebačkog sastava na raspolaganju ima čitav kadar, između ostalog i Domagoja Vukovića koji je pet sezona nosio zadarski dres, pa je pojasnio što možemo očekivati u petak:

– Pred nama je najveći derbi hrvatske košarke, mislim da se ne treba naglašavati sama važnost utakmice. Sigurno će obje momčadi jako željeti doći do pobjede. Zadar je ekipa za potpuni respekt. Trenutno su u odličnoj formi, a trener Jusup je složio roster na visokoj razini. Morat ćemo se dobro pomučiti jer nije lako igrati na Višnjiku. Bio sam i s druge strane, znam kolika je važnost domaćeg terena i zadarske publike, i koliko im to „olakšava“ susret. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani i fokusirani.