Košarkaši Cibone upisali su i devetu uzastopnu pobjedu u HT Premijer ligi. U neizvjesnom dvoboju 10. kola svladali su KK Furnir Dubrava u gostima sa 76:75 (18:19, 21:16, 15:18, 22:22).

Gust raspored utakmica očito je ostavio traga na igračima Josipa Sesara koji su dosta umorno ušli u današnji susret. S druge strane bila je mlada i poletna momčad Furnira kojoj je uz minimalno vodstvo pripala i prva četvrtina s 19:18. Vukovi su se u sljedećih deset minuta malo razbudili pa prije odlaska na odmor uspjeli preokrenuti na 39:35. U nastavku smo gledali ravnopravnu i izjednačenu borbu do zadnjih sekundi. Prvo je pet sekundi prije kraja Kapusta odveo Cibose na plus četiri, a onda su domaćini pogodili tricu. No, za novo izjednačenje više nije bilo vremena.

Najučinkovitiji u Sesarovoj momčadi bio je Sven Smajlagić s 18 poena i 2 asistencije. Zapažen su učinak ostvarili i Krešimir Ljubičić sa 16 poena i 5 skokova te Lovro Mazalin koji je također ubacio 16 koševa dodavši i 6 skokova te 2 asistencije.

U domaćem je sastavu pak uvjerljivo najbolji bio Matej Bošnjak koji je ubacio 21 koš i dodao 5 skokova. Prati ga Taveion Hollingsworth s 11 poena i 6 skokova.

Josip Sesar, trener Cibone:

Bila je ovo teška utakmica. No, nakon sinoćnjeg ogleda u ABA ligi gdje smo se iscrpili fizički i psihički, bilo je za očekivati da će nam danas biti teže. Na kraju smo opet nekako na mišiće, snagu i košarkašku inteligenciju Mazalina ovo izvukli. No, svi su dali ono što su mogli u ovom trenutku. Definitivno nismo bili na onoj razini na kojoj bismo bili da nismo imali utakmicu jučer. Svakako, čestitke mojim igračima na pobjedi, a Dubravi želim svu sreću u nastavku prvenstva.