Kada je Crvena zvezda razigrana kao u ovoj utakmici, teško joj je ravnopravno parirati, posebno u Areni Aleksandar Nikolić. Cibona je, dakle, poražena na gostovanju u Beogradu, u 7. kolu AdmiralBet ABA lige, a Crveno-bijeli su bili bolji s vrlo uvjerljivih 92:53 (21:20, 29:18, 22:8, 20:7). Prva je četvrtina bila sasvim izjednačena, Cibosi su bili tek na poen zaostatka, međutim, već je iduća dionica susreta prošla u dominaciji srpskog prvaka (29:18). Tako se na poluvrijeme otišlo s prednošću Crveno-bijelih od 50:38, uglavnom zahvaljujući raspoloženom tercetu Petrušev N. IvanovićNedović. Kasnije je prednost Zvezde narasla i na + 32 (78:46), pa je bilo jako teško očekivati da bi se do kraja moglo nešto bitnije promijeniti, posebno jer su Sesarovi izabranici u trećoj četvrtini ubacili samo osam poena. U posljednjih deset minuta bilo je i 40 razlike, a najbolji učinak u pobjedničkoj momčadi imali su Nedović s 24 poena, Petrušev s 14 koševa i 9 skokova i N. Ivanović koji je ubacio 10 poena uz 6 asistencija. U redovima Cibosa samo je Aranitović bio dvoznamenkast s 10 koševa i 6 skokova, dok su Bundović, Majcunić i Mazalin postigli po 9 poena. Pod vodstvom novog trenera D. Ivanovića, jedan od favorita Lige se predstavio u odličnom izdanju, dok će Vukovi pokušati nešto više učiniti u predstojećim dvobojima, bez obzira na težak raspored koji je pred njima.

Josip Sesar, trener Cibone: „U prvoj četvrtini smo još nekako i parirali, poslije je Zvezda podignula agresivnost, u svemu dominirala i došla na ovakvu razliku. Mi imamo svoj put, a domaćinu čestitam na uvjerljivoj pobjedi. Cibona kao klub ide korak po korak u svakom segmentu, momčad nam ima dobrih i loših trenutaka, nastavljamo dalje naporno raditi. Mislim da sve skupa generalno govoreći ide u dobrom smjeru“.

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde: „Večerašnja utakmica nam je bila probamo da bismo vidjeli možemo li igrati 40 minuta koncentrirano i odgovorno. Nismo baš mogli jer smo imali praznog hoda i loših rješenja i to ćemo morati popraviti. Svaki sljedeći dvoboj za nas će biti teži, pristup uvijek mora biti maksimalno odgovoran, pa i euforičan. Tako osobno razmišljam, a isto tražim i od svojih igrača“.