Košarkaši Cibone ostvarili su svoju drugu pobjedu u HT Premijer ligi, ovaj puta u gostima kod Cedevite Junior. U susretu 3. kola, odigranom u dvorani 2 Doma sportova, Vukovi su slavili sa 88:67 (20:20, 22:11, 15:24, 31:12) i osvojili nove bodove. Prva je četvrtina protekla u izjednačenoj igri (20:20), da bi Cibosi u idućem desetominutnom razdoblju stekli značajniju prednost, pa je rezultat do odlaska na odmor bio 42:31. No, u trećoj dionici dvoboja Narančasti su zaigrali puno bolje te su uspjeli smanjiti zaostatak na minimalnih 55:57. Neizvjesnosti je ipak bilo puno manje u posljednjoj četvrtini koju su u svoju korist uvjerljivo riješili aktualni državni prvaci. Tada je Cibona dominirala u svim elementima igre i opet se rezultatski odvojila. U pobjedničkim redovima najbolji su učinak imali Mazalin (19 poena, 5 skokova), Aranitović (14 koševa, 5 skokova), Baković (14 poena, 4 skoka) i Kapusta (13 poena, 9 asistencija). U redovima Cedevite Junior najefikasniji je bio Mustapić ubacivši 17 poena uz 4 skoka i asistencije, a Kučić je ubacio 12 koševa.

Josip Sesar, trener Cibone, po svršetku susreta je mogao biti zadovoljan. „Naš problem u ovom ritmu utakmica je potrošnja, imali smo samo devet igrača danas i to se osjetilo. Kada bismo napravili neku dvoznamenkastu razliku prisiljeni smo napraviti izmjene jer se plašim da se neki igrači ne ozljede. U zadnjoj četvrtini smo napravili neke promjene u obrani i dogovorili se što ćemo odigrati u napadu. Čestitke Cedeviti Junior koja je igrala bez svog najboljeg igrača Krune Simona, ali danas je presudila naša individualna kvaliteta.”

Prvotimac Cibosa Filip Bundović je istaknuo: „Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo taj jedan pad u trećoj četvrtini, ali smo na kraju iskontrolirati situaciju i zasluženo pobijedili. Momčad Cedevite Junior je pala pred kraj susreta, mi smo u tom razdoblju dobro reagirali u svakom segmentu.”

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: „Čestitke Ciboni na pobjedi, oni su bolja ekipa po pitanju individualne kvalitete. Mi nismo bili ni blizu onoga kako bismo trebali izgledati, pogotovo naši visoki igrači. Svaki puta kada bismo došli blizu, primali smo neke lagane poene. Čeka nas još puno rada, idemo dalje i čekamo Škrljevo.”

Pavle Marčinković, igrač Cedevite Junior: “Imali smo neki manjak energije. Danas je to izostalo protiv momčadi koja je prije dva dana odigrala tešku utakmicu i mi to nismo mogli iskoristiti. To je naša najveća greška, nešto što bi nas trebalo krasiti nismo ovaj puta prezentirali. Ovo nam treba biti opomena i pokazati smjer u kojem ne bismo trebali nastaviti.”

STATISTIKA SUSRETA