Košarkaši Cibone poraženi su u 5. kolu AdmiralBet ABA lige od ekipe Studentskog Centra rezultatom 93-87. Ponovno su naši igrači ušli u neizvjesnu završnicu, ali je falilo koncentracije. Kod domaćina odličnu partiju je odigrao Kyle Vinales, dok je u redovima Vukova parirao mu Mateo Drežnjak.

Najbolji je bio već spomenuti Mateo Drežnjak (4 sk, 1ukr) sa 26 poena, Amar Gegić (8sk, 4as) dodao je 16, dok su Nathan Reuvers (5sk) i Jose Vildoza (7as) postigli po 13 poena.

Trener Vladimir Jovanović nakon utakmice je rekao; “Čestitke ekipi Studenstskog Centra na pobjedi. Iskoristili su svoje prednosti, otvorili utakmicu s pet trica i kasnije je bilo teško se vraćati jer su bili raspoloženi. Mi smo u obrani bili preagresivni i to se vidi po slobodnim bacanjima kojih su oni imali 40 i to je također teško bilo nadoknaditi”

Trener domaćina Andrej Žakelj; “Treća i bitna pobjeda za nas, čestitam momcima na igri i pristupu. Malo smo krenuli usporeno u utakmicu, nismo kontrolirali skok i kad smo to stavili pod kontrolu vodili smo utakmicu u svom ritmu. Na kraju se dogodio mali pad koncentracije, ali očekivao sam ga i ranije, možemo još bolje i raditi ćemo na tome.”

Iduću utakmicu Vukovi igraju u petak od 18 sati protiv KK Furnira Dubrava.

#HejaHejaCibosi