Važna utakmica 22. kola ABA lige između Cibone i FMP-a smjestila se u petak u Dvorani Železnik u 18.00 sati.

Statistički su u međusobnim ogledima obje ekipe dominantnije na svom terenu. Na tablici obje broje po 7 pobjeda, koliko ima i Partizan, pobjedu manje imaju Split, Krka i Zadar, a na posljednjem je mjestu Borac s 5 pobjeda.

U Železniku je Cibona u 11 utakmica uspjela slaviti samo jednom. Može li trener Jovanović koji je u tom klubu proveo veliki dio svoje karijere, biti ta prevaga koja će Zagrepčane odvesti do bitne pobjede? Podsjetimo, Cibona ih je već pobijedila u prvom dijelu sezone u Draženovom domu (93-80).

Evo što kaže Vlada

Kakav je osjećaj trenirati u dvorani u kojoj ste se zadnjih 8 godina oblikovali kao trener, ovaj put s drugom ekipom?

Lijepo je vratiti se na mjesto gdje si već radio i pravio neke rezultate. Pričao sam nekoliko puta da je ovo moj neki drugi dom i sutra igram u dvorani u kojoj sam provodio dosta vremena i zbog toga mi je posebno draga. 

Trenirate u Železniku, pretpostavljamo da je vaša zasluga što vam je to omogućeno na nekoliko dana?

Pa dobro i moja i menadžmenta kluba koji nam je omogućio to, a svakako i ljudi iz Železnika koji su nam izašli u susret i omogućili da koristimo njihovu dvoranu za trening. Ovim putem im se zahvaljujem na tome. Ostali smo u dobrim odnosima, baš sam ih sreo prije treninga pa smo malo razgovarali.

Prvi put od dolaska u Cibonu će s druge strane biti FMP, ekipa koju ste donedavno vodili. Znate sve o njima, jeste li posebno motivirani pred ovaj susret?

Motivirani smo za svaki susret. Poznata je situacija u kojoj se nalazimo i mi i neke druge ekipe. Svaka pobjeda bi značila praktički ostvarivanje nekih ambicija. Zato se za svaku utakmicu pripremamo najbolje i tako će biti i ovaj put. Malo je specifična situacija jer sam dosad uvijek bio na strani FMP-a, a sad sam protiv njih. Bit će čudno, ali to je dio ovog posla. Dat ćemo sve od sebe da Cibona igra dobro i da pobijedi.

Ekipu su u zadnje vrijeme pogodile i neke ozljede. Scottie Reynolds je zbog ozljede Ahilove tetive ‘otpao’ do kraja sezone, Markota neće nastupiti zbog upale tetive. Toni Nakić je na utakmici protiv Budućnosti pretpio ozljedu gležnja koja je lakše prirode i postoji mogućnost da sutra i zaigra. Također, otklonjene su sumnje da je netko od igrača imao virus COVID-19 zbog čega u sastavu neće morati biti juniori Buljević i Vujović, a danas su obavljena i redovna testiranja pred sutrašnju utakmicu.

Nakiću je ozljeda puno bolje ovih dana. Šanse su 50-50 da zaigra. On je hrabar dečko, vidim da ima želju da pomogne svojim suigračima i nadam se da će zaigrati, a koliko će moći pomoći to ćemo vidjeti. 

Priprema za FMP…

Dobro smo trenirali. Danas imamo još jedan trening i sastanak. Nadam se da ćemo biti spremni za sutra. S druge strane nas čeka kvalitetna ekipa FMP-a. Promijenili su trenera ponovno i imaju novu energiju, zaista kvalitetnu ekipu. Bio sam tamo i znam da su ti igrači dobri i individualno i da njihovo mjesto na tablici nije odraz njihove kvalitete. Neće biti lako igrati na njihovom terenu gdje i njima pobjeda puno znači. Mi smo s druge strane pokazali da možemo i protiv favorita u gostima igrati dobro. Digli smo nivo forme i nadam se da ćemo biti dovoljno pametni, odigrati s velikom energijom i potvrditi da sve ovo što smo dosad igrali nije slučajno. Za što će to biti dovoljno vidjet ćemo. Moramo biti tim pored svih ovih problema za koje znate i tih sitnih ozljeda koje smo imali zbog kojih nismo imali cijelu ekipu na okupu i imali pomoć juniora. Nadam se da ćemo smoći snage da budemo pravi.

Kakav je život u Beogradu, odmah po vašem dolasku je i Srbija završila u ‘lockdownu’?

Ovdje je sve u najboljem redu. Život je sveden na hotel jer je zbog epidemioloških mjera sve zatvoreno od utorka. Jedino što nam ostaje je hotel i put na trening i nazad. Zatvorili su nam i teretanu tako da samo imamo trening i hotelsku sobu.

To za sobom povlači jedno ozbiljno pitanje. Kako vam kondicijski trener Antunović i fizioterapeut Županić preživljavaju bez teretane?

Već im je jako teško, nervozni su. Ne ostajemo još dugo, pa će izdržati (smijeh).

U prvoj utakmici je Ivan Novačić odigrao svoju najbolju utakmicu u dresu Vukova kad je postigao 28 poena (7 trica). Može li to ponoviti?

Bit će teško. Muče nas ozljede, ali idemo dati sve od sebe i odigrati što bolje možemo. Utakmica znači dosta i nama i njima i bit će borbeno to je sigurno! U dobrom smo ritmu, vjerujemo u sebe, ali ne bi htio davati neke pompozne najave. Respektiramo ekipu FMP-a, ali nadam se da će sav naš rad doći na naplatu i da ćemo nastaviti s dobrim igrama. – rekao je Novačić.

#HejaHejaCibosi