U 17. kolu ABA lige Cibona je u Draženovom domu pobijedila Krku rezultatom 78-69.

Utakmicu je otvorila Cibonina mladost Gnjidić, Drežnjak, Nakić, Prkačin uz pomoć iskusnog Planinića.  Prva dionica je i osvojena na krilima najmlađih rezultatom 19-15 (Prkačin 7, Gnjidić 5), a rezultatski je mirno zaključeno i prvo poluvrijeme (41-33). Krajem treće četvrtine Cibosi su imali i 13 poena prednosti. Četiri minute prije kraja Krka se približila na čak 2 poena. Ukazao se opet kapetan Prkačin sa nekoliko poena, ključnu tricu zabio je Toni Nakić (76-68) i utakmica je mirno privedena kraju.

Nakon što je Markota slomio nos protiv Mege, iste je sudbine večeras bio i Krešimir Radovčić. No, potrebni će biti daljni pregledi kako bi se utvrdila težina ozljede.

Cibonu su predvodili kapetan Roko Prkačin sa 20 poena (6sk, 3as, 2uk, 24val), Damir Markota sa 14 poena (4sk, 2as), i povratnik od ozljede Scottie Reynolds sa 10 poena (2sk, 4as, 2 uk).

Ivan Velić:

Dobra utakmica s naše strane. Kontrolirali smo je od prve do zadnje minute. Čestitam igračima na još jednoj dobroj utakmici, velikoj energiji i želji. To je jedino što tražim od njih. Pomalo se dižemo i nadam se da ćemo nastaviti igrati na ovakav način. Podatak koji ‘bode’ u oči su 14 promašenih slobodnih bacanja, to je stvarno previše. To znači da smo igrali jako dobro usprkos tom ružnom podatku. Kad god je jako bitno, igramo najbolje. Ovo je pobjeda za jednu moju dragu i veliku osobu koja je danas preminula i ovo je za nju.

Vladimir Anzulović:

Zaslužena pobjeda Cibone. Imali smo svoje šanse. Neke situacije koje smo trebali bolje riješavati, nismo. Prije svega, tu mislim na otvorene šuteve, par glupih grešaka u obrani gdje smo radili nepotrebne faulove na šutu za tri poena i sve u svemu na kraju nam je falilo malo. Nije ni čudno s obzirom koliko utakmica imamo. Mislim da smo na ovoj utakmici pokazali da idemo korak po korak naprijed i mislim da ćemo rasti čim uhvatimo nešto vremena za trening.

CIBONA – KRKA 78-69 (19-15, 22-18, 19-16, 18-20)

KOMPLETNA STATISTIKA

Konferencija za medije

FOTO: Željko Bakšaj/KK Cibona

#HejaHejaCibosi