Zaostalu utakmicu 13. kola ABA lige Cibona i Borac će odigrati u Draženovom domu u srijedu u neuobičajenom terminu u 14.00 sati.

S obzirom da se radi o nadoknadi utakmice iz prvog kruga, pravo nastupa nema Darko Planinić. Zbog ozljede gležnja upitan je Scottie Reynolds, kao i Ivan Novačić koji se oporavlja od udarca u stopalo.

Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1.

Utakmicu su najavili trener Velić i Josip Bilinovac.

Ivan Velić:

Borac je još jedna ekipa, kao i Mega, koja ima po jednu utakmicu tjedno i imaju se vremena pripremiti za svakog protivnika posebno. To je ono što našoj ekipi nedostaje. Ova sezona je posebna po mnogočemu pa tako i po tom i na kraju krajeva prvi put igramo utakmicu u 2 sata popodne, kada je vrijeme odmora i to je zbilja specifičan termin. Vidjet ćemo kako će to izgledati, ali vjerujem da nam to neće biti problem. Nadam se da ćemo biti dobri i svježi kao što smo bili protiv Mege.  Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Imamo taj problem da Planinić ne može igrati jer je to nadoknada utakmice iz prvog dijela, Reynolds i Novačić su ozlijeđeni tako da je sužen roster. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu vidjet ćemo.

Postoji li mogućnost da se Reynolds oporavi do sutra?

Vrlo teško, ali vidjet ćemo. Skoro 2 tjedna je bez treninga i bit će to vrlo teško. Medicinska služba daje sve od sebe da ga uspije osposobiti tako da do same utakmice nećemo znati u kakvom je stanju.

Josip Bilinovac:

Borac je jedna nova ekipa u ABA ligi koja igra dosta bolje nego tablica to pokazuje. Imaju trenera koji je bio dobar igrač i dosta toga što je naučio kroz igračku karijeru je prenio na njih. Ekipa dosta dobro igra, nezgodni su, igraju s niskom petorkom, dosta preuzimaju i nadam se da ćemo se snaći. Moramo pokazati da smo mi tu domaćini i uzeti pobjedu. Ova sezona je specifična jer dosta utakmica igramo u tijesnom razdoblju. Kako je nama tako je i drugim ekipama, na nama je da damo svoj maksimum i što prije zaboravimo utakmicu s Megom. Ostaje žal što je nismo pobijedili, ali u globalu je bitno da smo pružili dobar otpor i da smo ispoštovali sve što smo se dogovorili. Ako budemo na tom nivou i sutra i popravimo neke greške, mislim da ne bi trebalo biti problema da uzmemo pobjedu.

#HejaHejaCibosi