U 10. kolu ABA lige Cibona je u Stožicama izgubila od Cedevite Olimpije rezultatom 100-75.

Kod Cibone su se izdvojili Ivan Novačić sa 15 poena, Scottie Reynolds je dodao 13 (2 skoka, 4 asista), a Krešimir Radovčić 10 poena.

Spomenimo još da trener Velić nije mogao računati na Planinića, Marića, Drežnjaka i Gnjidića.

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitke Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Izdominirali su u skok igri i šutu za 3 poena gdje su imali postotak koji je za svaku pohvalu, pogodili su 18 trica. Bili su puno bolji. Mi smo opet dali šansu našim mladim igračima. Bili smo hendikepirani izostankom Drežnjaka i Marića, Planinića još čekamo za drugi dio prvenstva. To su neki objektivni razlozi za ovu lošu igru. Očigledno je ovo u ovom trenutku naša realnost. Trebamo dignuti glavu i ići naprijed.  Najvažnije je da budemo zdravi i u drugom dijelu prvenstva pokušamo biti što bolji.

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpije:

Čestitam igračima na pobjedi. Krenuli smo agresivno i angažirano. Znali smo da prvo moramo biti dobri u obrani, a onda gledati napad. Cibona ima svojih problema, mi imamo svoje. Čestitam njima i želim im sve najbolje u daljnjem natjecanju. 

CEDEVITA OLIMPIJA – CIBONA 100-75 (27-19, 21-10, 31-18, 21-28)

KOMPLETNA STATISTIKA

Konferencija za medije

Iduću utakmicu Cibosi igraju već sutra. U osmini finala Kupa ”Krešimir Ćosić’ domaćini su Alkaru s početkom u 18.00 sati.

FOTO: Cedevita Olimpija /Tine Ružič

#HejaHejaCibosi