U 20. kolu ABA lige Cibona je u Kopru u utakmici koja se zbog prevencije od širenja koronavirusa igrala pred praznim tribinama, nesretno izgubila od Primorske rezultatom 79-78.

Cibona je kontrolirala gotovo cijeli susret i na koncu izgubila praktički dobivenu utakmicu. Na veliki je odmor otišla s prednosti od +9, koju je postavio Bundović tricom sa zvukom sirene. Imali su Vukovi u trećoj četvrtini najviših +13 poena, imali su i +11 početkom zadnje dionice kada se uvukla nekakva nervoza i uslijedilo je 7 minuta bez postignutog koša tijekom kojih su Slovenci napravili seriju od 13-0 i došli do vodstva od 73-71. Tada se ukazao kapetan Marin Rozić sa 2 trice kada je postavio vodstvo Cibone od 78-73.  Pet sekundi prije kraja kod rezultata 78-75 za Cibonu Rozić pravi faul na Gibbsu koji pogađa prvo i namjerno promašuje drugo bacanje (78-76). Lopta je pripala Ciboni, a Barič odmah radi faul na Rebecu. Nakon promašenog prvog bacanja, Matic namjerno promašuje i drugo kako bi istekle preostale 2 sekunde na semaforu, Luković hvata i baca očajnički šut preko cijelog terena i-pogađa.

Kod Cibone je Rebec zabio 16 poena, Bundović 15, a kapetan Rozić 12 poena.

17 je minuta odigrao i 17-godišnji Roko Prkačin koji je postigao 8 poena i 2 asistencije.

Nakon šokantnog poraza, trener Velić je stao pred novinare:

Sve ste vidjeli. Koš preko cijelog terena u posljednjoj sekundi. Nažalost, događa se i to u sportu. Mislim da definitivno nismo zaslužili ovaj poraz. Igrači su dali sve od sebe, kontrolirali smo cijeli tijek susreta. U jednom je trenutku bilo samo pitanje koliko će završiti, međutim, zadnju smo četvrtinu stali s igrom. Tu se Koper vratio i na kraju sretno dobio. Ovo je težak poraz za nas. Nadam se da ćemo izvući pouku i izaći jači iz ovog i da ćemo uspjeti ostvariti svoj cilj, a to je ostanak u ABA ligi.

Čudna atmosfera na tribinama, bez publike, no na vašoj se klupi vidjela ogromna energija i činilo se da će baš ta energija donijeti Ciboni pobjedu?

Da, imali smo na 71-60 dva bacanja i promašili smo oba. Jednostavno se lopta okrenula, Koper se vratio i poveo. Ponovno smo otišli na 5 razlike i onda nesretno izgubili. Imali smo i ta 2 bacanja za pobjedu koja nismo pogodili, Luković je pogodio izrazito težak šut, ali ga je pogodio. 

Rotirali ste sve igrače, skoro svi su se upisali u strijelce?

To je naš sistem, mi igramo s 12 igrača. Išli smo na to da s energijom slomimo Koper i to je većinom utakmice bilo jako dobro. Nekad detalji i sitnice odlučuju. Nadam se da će se i nama ovo jednom vratiti. 

Andrej Žakelj, trener Koper Primorske:

Mislim da ovo nije bila kvalitetna utakmica. Cibona je pokazala nervozu jer je ovo za njih bila bitna utakmica u borbi za ostanak. Mi nismo bili pravi što je posljedica rijetkih treninga. Dečki su se borili i na kraju smo uz malo sreće došli do pobjede.

KOPER PRIMORSKA – CIBONA 79-78 (23-22, 18-28, 18-19, 20-9)

KOMPLETNA STATISTIKA

Konferencija za medije

FOTO: Koper Primorska

#hejahejacibosi