Prvog dana Superkupa ABA lige dogodila se prava senzacija. Lanjski prvak ABA 2 lige, Koper Primorska, ekipa koja je na turnir došla s pozivnicom, nadigrala je Crvenu Zvezdu i aktualnog prvaka ABA lige i branitelja naslova Superkupa ABA lige, poslala kući.

U utakmici je dominirao bivši Cibos Marko Jagodić Kuridža, a trener Jurica Golemac, također bivši Cibos, je bio izuzetno ponosan na svoje igrače:

Čestitke dečkima na pobjedi. Dokaz je ovo da dobro radimo. Odigrali smo čvrstu, mušku utakmicu, onako kako smo se dogovorili. Očigledno je da su nas svi podcjenili. Poslije ovog će nas svi uzeti za ozbiljno i morat ćemo još puno raditi da bi došli do još koje pobjede. Nema euforije, ovo je Superkup. Ekipe se još upoznavaju. Drago mi je zbog dečkiju jer im je ovo potvrda da mogu igrati sa svima.

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici Partizan je pobijedio Megu Bemax rezultatom 86:73.

Drugi dan Superkupa donosi nam predstavljanje Cibonine ekipe protiv lanjskog finalista ABA lige Budućnosti i to u 20.30 sati. Cibona će po prvi puta istrčati u ovom sastavu, a poziv svim navijačima uputio je trener Ivan Velić:

Ovo je najbolje što postoji u regiji i po pitanju momčadi i po pitanju igrača, pa i trenera, pa je idealna prilika za gledatelje da posjete utakmice Superkupa. Posebno pozivam naše navijače da nas podrže. Kasnije su nam se priključili Rhett i Gibson, Rebec je odradio tek nekoliko treninga, pa smo daleko od dobrog stanja. Defanzivno smo OK, ali će nam za napadačku tečnost trebati vremena. U utakmici protiv Budućnosti ćemo pokazati gdje smo u odnosu na jednu takvu momčad. Volio bih da, kao i lani kad je Budućnost bila euroligaš, slavimo u ogledu protiv njih u Zagrebu.

Prije ogleda Cibone i Budućnosti gledatelji će u 17 sati imati priliku vidjeti kako izgledaju momčadi Cedevite Olimpije i FMP-a.

Podsjećamo kako svaka kupljena karta vrijedi za obje utakmice.

#hejahejacibosi