Nakon prozivki direktora KK Osijek Vrijednosnica  Renata Martinka kako se iz Košarkaškog kluba Cibona ‘skrivalo’ održavanje Superkupa ABA lige, kako se u Ciboni domaće prvenstvo doživljava kao ‘nužno zlo’ i brojnih neutemeljenih izjava, ispred Kluba je stao direktor Domagoj Čavlović:

Jako je ružno pročitati u Vašoj izjavi da smo skrivali da igramo Superkup ABA lige kad smo domaćinstvo turnira službeno predstavili na konferenciji za medije još u svibnju 2019. godine., kada je održano i potpisivanje ugovora za suorganizaciju. 

Niste bili prisutni na izvlačenju parova i ždrijebu HT Premijer lige za sezonu 2019/2020 kada sam pred svima prisutnima napomenuo da se Superkup održava u KC Dražen Petrović od 26.-29. rujna.

Žao mi je i da se tako olako zaboravlja kako smo mi u drugom dijelu prošle sezone HT Premijer lige igrali u Osijeku baš u ponedjeljak i to iz razloga što Vaša dvorana nije bila slobodna za vikend. Nismo radili nikakav problem oko toga i na isti bi način izašli u susret svakom klubu koji bi nas to zamolio. Iz tog razloga, čak i da nekom pukom slučajnošću i niste znali da smo domaćini Superkupa, već ste mislili da nam je dvorana zauzeta iz nekog drugog razloga, svejedno ste nam trebali izići u susret s prilagođavanjem termina utakmice jer smo isto učinili i mi, bez obzira na razlog zbog kojeg je Vaša dvorana bila zauzeta.

KK Cibona nije nikad prozvala ni Vas ni KK Vrijednosnice Osijek rušiteljima hrvatske košarke već je isključivo iznesena činjenica kako nam niste htjeli izići u susret da utakmicu odigramo u drugom terminu.

S prijezirom se pitam otkud Vam obraz da izjavite da je za nas igranje HT Premijer lige nužno zlo. Mi smo ponosni aktualni i višestruki prvaci Hrvatske! U finalu smo prošle godine borbom i zalaganjem pokazali koliko nam je bitan taj trofej kao i sama liga.

Također, financiranje našeg kluba ne bi trebalo biti od  Vašeg interesa jer bi isto tako mogli otvoriti još neke dublje teme oko financiranja klubova i plaćanja, a vjerujem da to nikome ne treba u ova teška vremena,

Još ću samo napomenuti kako je apsurdno da puno lakše usuglasimo termine sa klubovima van granica Hrvatske nego sa nekolicinom naših prvoligaša. Zahvalan sam svima onima koji su nam izašli u susret, kao i mi njima, i uvijek ćemo se truditi pronaći zajednički jezik jer smo ovdje zbog iste stvari i na istom putu.

#hejahejacibosi