U 14. kolu ABA Lige košarkaši Cibone pobjedili su FMP rezultatom 90-71.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Odigrali smo jako dobru, zrelu, pametnu utakmicu, prvenstveno obrambenu. Najavljivali smo da moramo odigrati puno bolju obranu i ovo što oni igraju jako cijenim i poštujem. Mislim da smo im osujetili glavne karike na utakmici i da je to bio razlog naše uvjerljive pobjede. Otvorili smo malo sa strahom, međutim, kad smo pustili loptu i kad smo počeli igrati bolju obranu i napad se otvorio i natjerali smo protivnika da nas brani onako kako želimo i tu smo ih iskažnjavali i uvjerljivo dobili. To je prvi razlog, drugi je obrana koja je bila na visokom nivou, pogotovo drugo poluvrijeme, primili smo samo 30 poena. Obranu smo dobro branili, tu je najzaslužniji Šveđo (Damir Markota) a ujedno i razlog zašto nisam više koristio Krešu.”

Vladimir Jovanović, trener FMP-a:

”Čestitam ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi i mom kolegi Veliću. Mi smo odigrali obranu onako kako nikada u ovom prvenstvu nismo . Bili smo previše mekani, bez ponosa, gubili smo lako 1 na 1, obrana pick and rolla nije postojala i to su razlozi našeg poraza. Zašto je to bilo tako vidjet ćemo u danima koji dolaze. Ekipa Cibone je bila razigrana, skakala je, imaju 8 skokova više od nas, 28 asistencija pokazuje koliko su bili raspoloženi za igru večeras ali mislim da smo mi doprinijeli mlakom obranom večeras. Moramo biti s barem istom energijom kao i ekipa Cibone, nismo to bili večeras i to je veliki propust.”

CIBONA -FMP 90-71 (23-28, 24-13, 22-15, 21-15)

CIBONA: Bilinovac 2, Uljarević, Ljubičić M. 10, Marić 20, Bundović 22,Gilbert 10, Novačić, Rozić 9, Ljubičić K. 4, Pilepić 9, Markota 4.

FMP: Rebec 15, Reath 4, Paunović, Uskoković 5, Jeremić 5, Momirov 2, Apić 11, Pot 15, Radovanović 4, Washington Marzette, Đorđević 6, Bowers 4.

Sljedeću utakmicu Cibosi igraju četvrtak, 10.01. kada će u Kupu ‘Krešimira Ćosića’ igrati u Zadru kod Sonik Puntamike.