Svi znamo da je listopad mjesec borbe protiv raka dojke, slično tome se diljem svijeta mjesec studeni obilježava kao mjesec borbe protiv raka prostate.

Movember, odnosno No shave november kreativni je humanitarni pokret, nastao s ciljem skretanja pozornosti na zloćudne muške bolesti, a u sklopu kojeg se muškarci čitav mjesec ne briju. Primarni cilj je samo jedan, a taj je podizanje svijesti o raku te poticanje ljudi na razmišljanje i uključivanje u borbu. Nakon završetka mjeseca iznos koji bi inače potrošili na brijanje doniraju u humanitarne svrhe. Ova velika promjena izgleda kod muškaraca često potiče na razgovor, što će eventualno navesti i mnoge od njih da progovore o samom problemu raka.

U Hrvatskoj je rak prostate  po  učestalosti  2.  najčešći  zloćudni  tumor  u muškaraca, u prosjeku svaki  sedmi muškarac  koji  oboli  od  raka,  ima dijagnosticiran  rak prostate. Kosa točnije dlaka brade je simbolika da se ukaže na činjenicu da mnogi oboljeli prilikom nastupanja raka upravo prvo izgube kosu.
Ove godine po prvi put košarkaški klub Cibona uključuje se u podizanje svijesti o raku prostate. U akciju, odnosno puštanje brkova i brade, uključit će se članovi, treneri i igrači koji će tijekom studenog puštati brkove i bradu.

Običaj pokreta je da se brkovi i brada na početku mjeseca obriju. Ove godine u suradnju se uključio frizerski studio KETY. na način da i nakon završetka studenog, 10% iznosa frizerskih usluga koje koriste članovi, treneri i igrači KK Cibone, donira u humanitarne svrhe.

Imali bradu ili ne, i Vi ste pozvani uključiti se u akciju! Sudjelovati možete i putem Instagrama, a kako bismo potaknuli maštu, šaljemo i neke od mogućih hashtagova. Najkreativnije od Vas nagradit ćemo setom fan proizvoda, 4 voucher ulaznice ili makeoverom u KETY. Hair studiju: #HejaHejaMovember, #HejaHejaBrko, #HejaHejaBrada.