Košarkaši Cibone osvojili su prvo mjesto na memorijalnom turniru “Marijofil Džidić”.

U prvoj utakmici Vukovi su bili bolji od slovenske Rogaške. Momčad je odlično otvorila utakmicu (6:0), nakon čega je uslijedio period bez koševa i s jedne i druge strane. Serija izgubljenih lopti otvorila je mogućnost Slovencima da naprave 6:0 te do kraja četvrtine preokrenu rezultat u svoju korist (15:17). Vukovi ulaze čvršće u drugu četvrtinu i uz par lakih koševa dolaze u vodstvo koje su držali sve do odlaska na odmor (36:25). U drugom dijelu se nastavlja dominacija Cibosa koji su povećali prednost te na kraju uvjerljivo pobijedili Rogašku rezultatom 67:46. Najefikasniji na parketu bio je Melvin sa 17 poena i kapetan Rozić s 12.

U finalu turnira Cibona je igrala protiv domaćina Zrinjskog. Od samoga početka Vukovi su snažno ušli u utakmicu, nisu dali prostora domaćinu da im se približi te su održavali značajnu prednost do kraja prvog dijela. U nastavku utakmice prednost se podigla na visokih +27 pa je pitanje pobjednika već bilo riješeno u trećoj četvrtini. Utakmica je na kraju završila pobjedom Cibone 65:89. Najbolji u redovima Vukova bili su Melvin s 19 poena, Rozić s 15 i Novačić s 14 koševa.

Trener Subotić izrazio je veliko zadovoljstvo ” Ovo je bila odlična provjera za nas. Odigrali smo dvije jako tvrde utakmice, pogotovo ova druga protiv domaćina turnira. Zadovoljan sam kako su dečki odigrali. Bilo je to maksimalno profesionalno. Napravili su sve što sam od njih tražio što pokazuje i rezultat,” izjavio je trener te otkrio čemu teži momčad ova godine “Ono na čemu težimo ove godine je obrana i s time sam zadovoljan. Ima nekih stvari koje trebamo popraviti, ali imamo još vremena. Drago mi je da su dečki vrijedni, slušaju i žele raditi.”

Cibosi nastavljaju put prema Dubrovniku gdje će danas, u 18:00 sati u ŠD Gospino Polje, igrati prijateljski susret protiv KK Dubrovnik prije odlaska na ABA Super kup.