Košarkaši Cibone izgubili su u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Fiba Europa Cupa u gostima kod Elan Chalona 83:78. (21:16, 15:23, 23:21, 24:18)

Utakmica je započela vrlo izjednačeno. Iako su domaćini imali inicijativu na terenu, Vukovi su cijelu prvu četvrtinu držali priključak pa je rezultat na kraju četvrtine bio 21:16. Cibosi su se dodatno probudili u drugoj četvrtini, čvršće su se postavili na terenu, osobito u zadnjim minutama prvoga dijela kada su pogotkom Luke Žorića poveli sa +3 (36:39) i tako otišli na odmor s prednošću.

I u nastavku utakmice obje momčadi nastavile su čvrstu igru uz dobru obranu i šut pa su u igri koš za košem, Cibosi nakon treće četvrtine imali minimalnu prednost od pola koša, 59:60. U posljednjoj četvrtini nastavila se vrlo napeta utakmica. Domaćin je u drugom dijelu zadnje četvrtine okrenuo rezultat u svoju korist, no samo pola minute prije kraja Vukovi se vraćaju na -3 poena. U zadnjem napadu Cibone Reynolds gubi loptu, što su domaćini iskoristili  i došli do pobjede od 83:78.

Kod Vukova najbolji je bio Žorić sa 25 koševa, dok je kod domaćina Clark zabio 26.

Trener Damir Mulaomerović unatoč porazu zadovoljan je učinkom svoje momčadi:

“Čestitam momcima na pristupu i angažmanu. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili. Bili smo dobri večeras, pogotovo poslije svega što nam se događalo. Nemam igračima što zamjeriti, dali su sve od sebe. Imali smo zadnju loptu, po mom mišljenju je trebao biti faul. Imali smo svoju šansu, ta zadnja lopta bi nas sigurno odvela dalje. Bila je prava košarkaška atmosfera, na kraju su oni bili ipak spretniji i sretniji te im u nastavku natjecanja želim puno sreće. Mojim momcima skidam kapu do poda, pokazali su da su sjajni dečki i odigrali su na jednom vrlo visokom nivou.”

Ponajbolji Cibos večeras Luka Žorić izjavio je nakon utakmice:

“Odigrali smo kako smo se i dogovorili. Da nam je netko ponudio prije utakmice ovakav rezultat i priliku za prolaz dalje mislim da bismo objeručke prihvatili. Uz sve što nas je snašlo u zadnje vrijeme odigrali smo onako kako smo najbolje mogli. Zadnja lopta je odlučivala, ali to je tako u sportu. Dali smo sve od sebe na parketu i nemamo za čime žaliti. Na kraju je domaćin imao malo više sreće.”

 

ELAN CHALON: Loum 4, Harris 8, Pitard 2, Bouteille 8, Fall 8, Roberson 17, Faye, Clark 26, N´Zeulie 10, Gantswa, Marshall

CIBONA: Reynolds 15, Uljarević, Šakić 12, Marinelli, Žorić 25, Ćorić, Bošnjak 5, Rozić 8, Sulejmanović, Joksimović 11, Gospić 2.