Košarkaši Cibone plasirali su se u polufinale kupa “Krešimir Ćosić”. U napetoj završnici, u kojoj su presudila slobodna bacanja, Vukovi su bili bolji od Šibenika sa 77:75 (25:18, 20:21, 14:16, 16:22).

U početnim minutama utakmice Vukovi su pokazali odličnu igru u obrani, no krajem prve četvrtine, nošeni odličnom atmosferom u dvorani, Šibenik preuzima igru u svoje ruke i odlazi u vodstvo. Druga četvrtina počela je bolje za domaću momčad, koja je serijom trica povećala prednost. Domaćin je imao priliku u zadnjoj minuti prvog dijela povećati vodstvo čak na +11, no Cibosi ipak smanjuju prednost na samo 6 poena prije odlaska na odmor (45:39).

U drugoj dionici utakmice Vukovi ulaze agresivnije, pogotovo u obrani, pa tako u 6. minuti treće četvrtine, pogotkom Žorić, izjednačuju rezultat (50:50). Vrlo neizvijesna završnica utakmice. Samo 20 sekundi prije kraja Cibosi su imali koš prednost (71:73). Zadnje sekunde utakmice obilježila je serija slobodnih bacanja. Dramatična završnica u kojoj Cibosi odnose pobjedu i mjesto u polufinalu kupa Hrvatske.

U redovima Cibone najbolji je bio Šakić sa 23 poena te Žorić s 18.

Prva polufinalna utakmica KK Cedevita – KK Zadar se igra sutra u 17:00 sati dok će Cibosi igrati drugu polufinalnu utakmicu protiv Jolly JBS koja je na rasporedu u 20:00 sati uz direktan prijenos na Arena Sport.

Trener Damir Mulaomerović“Publika je bila fantastična. Prava košarkaška atmosfera. Mi smo umorni pa ste strane Šibenik je za nas bio najteži mogući protivnik. Dosta dobro igraju, u dosta su dobrom ritmu. Nošeni publikom, imali su kontrolu nad igrom u prvom poluvremenu. Mi smo dobro odreagirali u tim trenucima i nismo dopustili da se odvoje. Posebno bih pohvalio ulazak u treću četvrtinu koja je nama uvijek problem te agresivnost Bošnjaka i ostalih igrača koja nas je dignula. Drago mi je i ponosan sam na moje momke. Malo je vremena za oporavak. Čeka nas nezgodan Jolly koji nas je dobio u prvenstvu u našoj dvorani. Bit će to teška utakmica, ali ćemo se pokušati odmoriti i spremiti za sutra.”

Željko Šakić nakon utakmice:  “Čestitke mojim dečkima na drugom poluvremenu kada smo odigrali odlično i u obrani i u napadu. Pobijedili smo zasluženo. Dobili smo jednog od najtežih protivnika. Nadam se da ćemo sutra biti bolji iako nas čeka još jedna teška utakmica. Što se tiče Jollya, ekipu dobro poznajemo i trebamo se što bolje spremiti.”

GKK ŠIBENIK: Radovčić, Šarić, Badžim 15, Nakić, Bašić 3, Pandurić, Turkyilmaz, Paić, Ivanov 21, Petani 15, Siriščević 8, Halilović 13

CIBONA: Reynolds 6, Šakić 23, Marinelli 5, Marić, Žorić 18, Ćorić, Bošnjak 5, Rozić 11, Sulejmanović 7, Slavica, Joksimović 2, Gospić