Košarkaši Cibone pobijedili su u 11.kolu regionalne ABA lige, u vječitom derbiju, KK Zadar 82:73 (24:17, 18:6, 20:19, 20:31).

Pred sami početak utakmice došlo je do promjene u sastavu, Žižić zbog hematoma nije mogao igrati te umjesto njega ulazi mladi Krešimir Ljubičić. Izmjena nije puno zasmetala Vukove koji su od početka ušli čvrsto i pokazali tko je gazda ‘pod tornjem’. Zadar se ipak uspijeva krajem 1/4 vratiti i stići do prednosti. Dobrom obranom Cibosi se vraćaju u vodstvo, a Zadrani tako gube jedinu prednost koju su imali tijekom cijele utakmice. Dominacija se nastavila i tijekom 2/4 pa su Vukovi već na poluvremenu imali prednost od 20 koševa.

U drugom poluvremenu prednost Vukova samo se povećavala, uz odličnu obranu i šut. Koncentracija je tek počela padati krajem 3/4  pa je Zadar tako u 4/4, uz odličan šut,  uspio doći na samo -6 poena. No, Vukovi su ponovno preuzeli igru i do kraja učvršćuju svoju prednost.

Cibona je došla do još jedne zaslužene pobjede i tako se vratili na vrh ljestvice ABA Lige.

“Odigrali smo korektnu prvu četvrtinu, ali kratko je to trajalo pogotovo obrambeno. Dopustili smo da lako zabijaju poene i uhvate neki zamah. Mi smo bili van napadačkog ritma. U prvo poluvremenu je već utakmica otišla na Ciboninu stranu. U drugom smo poluvremenu pokušali dovući utakmicu do neizvjesnosti, čak smo bili tu negdje, na -9 i -11 razlike, ali na kraju još jedna pobjeda Cibone” izjavio je nakon utakmice kapetan Zadra Vladović

Trener Zadra Sterle komentirao je igru svoje momčadi: “Dobro smo otvorili utakmicu do prvog time-outa, nakon prve rotacije Ramljak-Barać palo je sve u vodu. Žao mi je jer vidim po statistici da to nije bilo tako jednostrano u većini utakmice. Što se nas tiče bilo je katastrofa do prvog poluvremena. Ja sam u svlačionici na poluvremenu pokušao objasniti momcima kako se pristupa utakmici i ovakvom derbiju te mislim da je to do njih doprijelo pa su odigrali solidno drugo poluvrijeme. Ekipa se probudila i počeli su igrati na tragu početka utakmice, obrambeno i napadački pa je ovo pristojna razlika s obzirom na prvo poluvrijeme”.

“Znali smo da nas čeka teška utakmica. Željeli smo nastaviti u istom ritmu kao zadnje dvije utakmice. Igrali smo dobru obranu. Pokazali smo da smo bolja momčad i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje” rekao je Cibos Scottie Reynolds.

“Zaluženo smo pobijedili. U prvom smo poluvremenu bili apsolutno dominantni, pogotovo u obrani gdje smo se dobro postavljali. Bilo nas je lijepo vidjeti i napadački jer je lopta išla dosta dobro. Ponovno nam se događa da u treću četvrtinu ulazimo slabije i dopuštamo Zadru da se vrati u utakmicu. Čestitam svojim igračima. Bila je ovo bitna pobjeda za nas, pogotovo nakon napornog rasporeda ovaj tjedan, no vratili smo se u sami vrh. Pohvalio bih momke što su stvarno bili na visni zadatka i ovako umorni pokazali karakter”, nadovezao se trener Damir Mulaomerović.

U redovima Cibosa najbolji je bio Reynolds sa 21 poenom,dok je Šakić ubacio 20 koševa. Kod gostiju najefikasniji je bio Lovro Mazalin sa 15 poena.

CIBONA: Reynolds 21, Šakić 20, Marić 2, Ćorić,  Šiško, Bošnjak, Rozić 2, Ljubičić, Sulejmanović 16, Slavica 9, Joksimović 12, Gospić

ZADAR: Vladović 12, Vraneš, Krajina 2, Jurica 2, Spaleta, Brzoja 10, Marinković 6, Tomas, Barać 11, Ramljak 15, Vrkić, Mazalin 15