Košarkaši Cibone otvorili su sezonu pobjedom u 1.kolu regionalne ABA lige u gostima kod Igokee 71:61 (15:28, 18:16, 16:11, 12:16).

Vukovi su u utakmicu ušli vrlo čvrsto i dominantno, domaćini nisu imali prednost niti u jednom trenutku utakmice što je rezultiralo s prednošću od 11 koševa na poluvremenu.

U drugom poluvremenu pad igre i domaćini nam se približuju na samo četiri koša zaostatka. No, to ipak nije bilo dovoljno za preokret te smo došli do zaslužene pobjede na otvaranju nove sezone.

Cibosi su igrali na pogon centara pa je tako Ante Žižić je ubacio 17 poena, dok je Šakić ubacio 18. Odličnu utakmicu su odigrali Joksimović ( 14 poena) i mladi Šiško s 10 ubačenih koševa.

„Naš raspored je jako težak i karakterizirao sam ovu utakmicu kao jednu od najvažnijih, gdje smo u jednom teškom gostovanju u Laktašima izvukli pobjedu. Pribojavali smo se reakcije domaćeg tima.  Znao sam da ova ekipa ima kvalitetu. Mislim da smo se dobro spremili, otvorili utakmicu dosta dobro i parirali dobro obrambeno.  Zaustavili smo Šibalića, njegov šut, Radivojevića i njegovu igru, pick & roll i desni prolaz, momke koji su glavni igrači i nosioci ekipe. Čestitao bi mojim igračima na koncentraciji i na ovom dijelu energije koji su dali. Potrošili su se možda više  Šakić i Žižić nego što je trebalo, ali to je iz razloga  što je ova utakmica nosila dosta toga, dosta pozitivnog,  što ćemo kapitalizirati u sljedećem razdoblju“ izjavio je nakon utakmice trener Damir Mulaomerović.

Koliko je bitna ova pobjeda zaključio je i Žan Mark Šiško  „Prva utakmica i pobjeda nam puno znači za nastavak. Zadovoljni smo dobrim početkom sezone. Mislim da smo u pripremnom dijelu jako dobro odradili posao i da smo spremni za sezonu koja nas čeka. Dobro smo počeli, držali smo se dogovor. Tijekom utakmice smo imali mali pad, ali na kraju smo se uspjeli dignuti kao tim i zasluženo pobijedili. Čeka nas naporan početak ABA Lige, ali imamo puno mladih igrača koji mogu izdržati i koji žele igrati što više“.

Sljedeća utakmica je na rasporedu već u utorak, 4.listopada, u 21 sat, kada u 2. kolu ABA Lige dočekujemo crnogorski Mornar.

CIBONA: Šakić 18, Marinelli, Marić, Ćorić 2, Šiško 10, Johnson 3, Rozić 3, Sulejmanović, Slavica 4, Joksimović 14, Žižić 17, Gospić

IGOKEA: Pašajlić 10, Mićović 7, Talić 2, Šibalić 3, Milošević 4, Albijanić 14, Radivojević  4, Mahković  2, Fortenberry 8, Rikić 7.