Cibona sutra u trećoj utakmici Prvenstva Hrvatske u 20 sati dočekuje Zadar. Nakon izjednačene serije i povećanih tenzija, Vukovi će nastojati u srijedu smirit situaciju i, kako su obećali navijačima, odigrati najbolje što mogu.

Povodom utakmice, na pressici se oglasio i kapetan Cibone Marin Rozić, koji se osvrnuo na ponašanje zadarskih navijača za vrijeme druge utakmice.

 “Htio bih naglasiti i podsjetiti gospodu iz Zadra na ovo – da Cibona nije gospodski klub i da moji suigrači i treneri nisu gospoda, Zadar bi u ovom trenutku već završio s prvenstvom i sljedeće godine ne bi igrao ABA ligu. Bilo je određenih razmišljanja što se tuče utakmice u Rijeci, ali naš trener je to srezao u samom startu i nije htio ni razmišljati o tome niti davati prostora bilo kakvim pričama. Što se dogodi, mi dođemo u Zadar i oni se pola utakmice glasaju raznim skandiranjima našem treneru i Florenceu, koji je praktički sotoniziran. Mene su nazivali cigane, ali ja sam Mostarac pa sam odmalena navikao na to sve i nisam to osobno shvatio. Osobno sam i nostalgičan prema vremenima kad se igralo u Jazinama, kad je bila prava košarkaška publika, koja je svoju momačd od prve do zadnje sekunde bodrila”, rekao je Rozić dodavši kako je nekoć bilo lijepo igrati u Zadru, no danas je veći dio te buke usmjeren na rasistička vrijeđanja.

 Što se tiče incidenta s Lovrom Bašićem, tvrdi da mu je žao što je sve tako ispalo i naglasio kako je ispalo ružnije nego što jest.

 “Nisam imao namjeru povrijediti ga i pustiti krv, pa mu se ovim putem ispričavam. Žao mi je što to nisam dolje napravio. No nijedan sudac nije primijetio tu pretjeranu agresivnost koja se strašno ispotencirala da ovih dana očekuje izručenje Haagu. Kad sam vidio što mu se dogodilo, čuo sam da mi spominje najbliže krvne srodnike i poprilično maštovito ih je kombinirao s par seksipilnih glagola, tako da bolje da nisam bio blizu”, rekao je Rozić.

 Poručio je igračima Zadra da ovaj incident ostave iza sebe, ali i rekao kako su ovakve situacije realan dio košarkaške utkamice u kojoj se svaki puta dogodi neki sluačajan kontakt.

 “Nema smisla da se to prenahupuje i da se stvaraju negativne tenzije. Pozivam igrače Zadra i vjerujem da su dovoljno iskusni i pametni da ostave incident iza sebe te da igraju košarku, a ne da se koncentriraju na stvari koje nisu dio košarkaške predstave. Isto, pozivam sve građane Zagreba da nas podrže. Naše Smogovce neću zvati jer znam da će biti u velikom broju, a pozivam i Tornado da dođe podržati svoj klub”, rekao je kapetan Vukova.

 Nada se da ih čeka dobra, neizvjesna i kvalitetna utakmica. 

“Ono što mogu obećati navijačima je da će Cibona izgledati puno više kao Cibona iz prve, a ne druge utakmice. To je moje obećanje navijačima”, rekao je Rozić.

 Trener Damir Mualomerović složio se s kapetanom te rekao i sam kako je presjekao sve ideje o puštanju utakmice u Rijeci.

 “U Zadru smo očekivali imati dobru utakmicu, međutim, sve ono što se dolje događalo, nitko se nije ogradio od rasističkih i nacionalističkih ispada, što me žalosti. Nitko nije osudio taj jedan dio koji je za mene neprihvatljiv. Ne samo u Zadru, nego u bilo kojem gradu. Fokus nam je na utakmici koja se igra sutra, vidim da je veliko interesiranje, no nažalost zbog situacija koje su isprovocirane ovakvim stvarima. Ja sam ponosan što vodim ove momke u svakom pogledu – kako se ponašaju, igraju, bez obzira na lošu partiju dolje i zasluženu pobjedu Zadra”, rekao je Mula dodavši da sve, što se događalo poslije, za njega je neprihvatljivo.

 “Moji su igrači za mene svetinja i pretrpio bih sve da nije bio nasrtanja na njih. Propusti, koju su se događali, osobito kod izlaza, nisu naš problem, i to ostavljam drugima da rješavaju”, rekao je trener.

 Sutra očekuje da se igra košarka i pozvao je sve ljude koji ju vole gledati, da ih podrže. Pozvao je i zadarske navijače te naglasio kako se ne želi baviti ničime osim igre.

 “Kapetan je pokazao koliko je velik ispričavši se ovim putem, što je velika gesta. Sutra nam je glavno plasirati se u finale s Cedevitom. Ipak, krivo sam reagirao kad sam rekao da smo trebali pustiti Kvarneru. Meni su govorili da sam lud jer idem na težeg protivnika. No reagirao sam u afektu u Zadru. Nije mi žao što smo pobijedili Kvarner, to je jednostavno bio trenutak kad sam nakon Zadra poludio i rekao krivo”, zaključio je Mulaomerović.